Tässä sarjassa Xamkin restonomiopettajat vastaavat kymmeneen kysymykseen. Sarjan toisessa osassa pääsemme kurkistamaan koulutusvastaava & matkailun lehtori Marjutin maailmaan. Käy lukemassa mikä on Marjutin unelmien matkakohde, ja mitkä ovat restonomin kolme tärkeintä ominaisuutta.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Kasperin Marjut, myös ”Mammuksi” kutsuttu, matkailun lehtori. Olen paluumuuttaja Mikkeliin ja aiemmin olen asunut mm. Savonlinnassa ja Kuopiossa.

 

Olet myös koulutusvastaava eli kova. Miten kirjaimet (kova) kuvaavat sinua?

Kannustava, optimisti, vaaraton ja auttavainen.

 

Sanotaan, että xamkilaisuus on asenne, joka yhdistää. Miten tätä asennetta kuvailisit ja miten se arjessa näkyy?

Se on muun muassa sitä, että uskalletaan kysyä, jos jokin asia askarruttaa. Tehdään yhdessä tätä työtä opiskelijoiden ja muun henkilökunnan kanssa.

 

Mitä olet oppinut viimeksi?

Taukojen pitämisen merkityksen. Hartiat menevät jumiin, jos ei pidä tarpeeksi taukoja.

 

Olet matkailun lehtori, kerro meille mieleenpainuvin muisto joltain matkaltasi?

Muutama vuosi sitten juhannusaattona ei oltu norpparisteilyllä vaan kilpikonnaristeilyllä täysin kristallinkirkkaassa Joonianmeressä, Kreikassa. Todella mieleenpainuva ja erilainen juhannusmuisto.

 

Entä mikä olisi unelmien matkakohde, mihin haluaisit matkustaa?

Kaipaan aina Alpeille – pieniin idyllisiin vuoristokyliin 😊 Tai sitten voisin käydä Pohjois-Norjassa Tromssassa, katsomassa revontulia.

 

Mitkä ovat restonomin kolme tärkeintä ominaisuutta ja miksi?

Tilannetaju, organisointikyky ja eteenpäin katsova asenne.  Asiakaspalvelutyössä ei tule koskaan kahta samanlaista työpäivää ja se on tämän toimialan suola ja sokeri.

 

Elämäsi biisi?

Chris Rean The Road to Hell. Laulajalla on mahtava ääni ja biisissä reipas meno. Ja 80- luku toimii aina.

 

Kerro meille jotain sellaista mitä muut eivät sinusta vielä tiedä?

Olen joskus harrastanut Telemark-hiihtoa. Nyt ei polvet enää kestäisi. Olen myös nuorena soittanut selloa. Sekään ei ehkä enää onnistuisi.

 

Mikä sinusta tulee isona? Saa haaveilla.

Minusta voisi tulla majatalon pitäjä Sveitsissä tai jonkun – edes pulkkamäen juurella asuva eläkeläinen. Tai sitten Saimaalla seilooja.