Milja Meriläinen opiskelee restonomiksi matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa Kotkassa. Milja on alanvaihtaja. Hän on valmistunut aikaisemmin lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi vuonna 2000. Seuraavassa Milja kertoo kokemuksistaan opiskelusta Xamkissa.

Viime syksynä oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus hakea opiskelemaan restonomiksi Kotkassa ja vielä monimuotototeutukseen, joten valinta oli varsin helppo. Pääsykokeet oli jännittävät! Olin valmistautunut hyvin, joten kokeet menit hyvin kaikilta osin. Oli jännittävää palata koulunpenkille monen vuoden jälkeen.

Ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen olin varma, että en tule koskaan selviämään loppuun saakka. Edellisistä opinnoista oli jo niin pitkä aika, että jo itse opiskeluun orientoituminen oli haasteellista. Oman haasteensa toivat erilaisten järjestelmien kuten Moodlen ja Pepin käytön opettelu. Itse asiassa lopulta minut onkin yllättänyt se, miten nopeasti sittenkin pääsin jyvälle kaikesta, ja opiskelut ovat sujuneet varsin mallikkaasti.

kiinnostavaa on ollut ihan kaikki

Aikuisena opiskelussa kiinnostavaa on tietenkin ihan kaikki, koska opiskelu on täysin oma valinta ja vapaaehtoista toimintaa. On mahtavaa oppia kaikkea uutta ja kurssitarjonta on tosi kattava. Itse olen mukana muun muassa Emma Gaalan somemarkkinoinnin kurssilla, joka on kyllä ollut todella mielenkiintoista. Myös tiivis yhteistyö työelämän kanssa on ollut kiinnostavaa.

Aikuisena ja perheellisenä opiskelu vaatii todellakin ymmärrystä ja joustavuutta perheeltä, muuten ei tule mistään mitään. Välillä on ollut iltapäivälläkin vielä sängyt petaamatta ja pyykit lattialla, kun on täytynyt saada tehtävät tehtyä. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että olen voinut olla koko opiskeluajan opintovapaalla työstäni, joten olen saanut keskittyä kunnolla opiskeluun.

restonomikoulutus avaa ovia

Restonomin koulutus avaa ovia moneen eri suuntaan. Opintoja suunnitellessa voi jo miettiä, että mihin haluaisi mahdollisesti valmistumisen jälkeen töihin, ja valita kursseja sen mukaan. Ylipäätään opiskelua suosittelisin ihan kaikille! On tosi mahtavaa oppia uutta ja kehittää itseään, vaikka ei olisi kokonaan alaa vaihtamassakaan. Avoimenkin tarjonta on ihan huippu!

Alan työnäkymät ovat valoisat. Kotkaankin on suunnitteilla paljon projekteja matkailun alalla ja uusi tapahtumakeskuskin suunnitteilla, joten olen kyllä optimistinen työllistymisen suhteen. Ja eipä tuota moottoritietä kauan päräyttele vaikka pääkaupunkiseudullekin töihin.

Parasta Xamkissa

Xamkissa parasta on monipuolinen koulutustarjonta ja yhteistyö eri kampusten kesken. Paljon valinnanvaraa ja mahdollisuuksia esimerkiksi myös verkostoitumiseen.

Itseäni kiinnostaisi tapahtumatuotanto tai jokin markkinointiin liittyvä työ kiinnostaisi tulevaisuudessa. Mikäli tilanne sen sallii niin ehdottomasti haluaisin opiskella myös ylemmän am-tutkinnon muutaman vuoden päästä.

Olen oppinut käyttämään sujuvasti kaikenlaisia ohjelmia ja muutenkin tietotekniikkataidot on kehittyneet huimasti opiskelun aikana. Tästä on valtavasti hyötyä varmasti tulevaisuudessa.

 


HYVIÄ SYITÄ

5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Laaja koulutustarjonta
 2. nykyaikaiset opetustekniikat
 3. kansainvälisyys
 4. rento ilmapiiri
 5. yhteistyömahdollisuudet erilaisten yritysten kanssa

3 hyvää syytä opiskella restonomiksi

 1. Matkailuala on kasvava ala, jonne tulee lähivuosina lisää työpaikkoja.
 2. Restonomin koulutus antaa mahdollisuuden toimia monella eri alalla.
 3. Tällä alalla saattaa jopa töissä oleminen olla vahingossa kivaakin.

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

 1. Puhumaan yleisön edessä
 2. tekemään hienoja power point -esityksiä
 3. käyttämään kirjaston lainauskonetta
 4. yhden kurssin voi suorittaa jopa kahdessa viikossa, kun on pakko
 5. viimeisen vuoden aikana näyttämään ja käyttämään opiskelijakorttia, jolla saa yllättävän monesta paikasta alennuksia.

Kirjoita kommentti

*