Hämeenlinnasta kotoisin oleva Kimmo Laine on pohjakoulutukseltaan LVI-asentaja ja tavoitteena hänellä on valmistua LVI-insinööriksi keväällä 2017. Työkokemusta asennustöistä ennen insinööriopintojaan hänelle oli kertynyt jo noin kuuden vuoden ajalta.

-Talotekniikan alan valitsin puhtaasti aikaisemman koulutuksen ja työhistorian takia. Insinööriksi lähdin opiskelemaan työtehtävissä etenemisenhalun takia. Opiskelu ammattikorkeakoulussa on mielestäni kohtuullisen rentoa. Jaksoittain tulee toki kuormituspiikkejä jolloin tehtävää on runsaammin. Lisäksi meidän alalla opettajat ottavat yksilöiden tarpeet pääsääntöisesti hyvin huomioon.

Opiskelussa parasta on ollut huomata kuinka ammattikoulupohjalla voi saada hyviä tuloksia, se on täysin itsestä kiinni!

Myös Mikkelissä viihtyy hyvin! Täällä on tarjolla runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja muita aktiviteettejä.Suhteellisen pienen kaupungin suurena etuna ovat lyhyet välimatkat joka paikkaan. Pyörällä pärjää hyvin, eikä tarvitse turvautua julkisiin kulkuvälineisiin.

Talotekniikan projektitoimistossa verkostoidut työelämään

-Meillä talotekniikassa on käynnissä projektitoimisto, jossa tehdään töitä projektiryhmittäin työn tilaajille. Kaikki projektit ovat erilaisia ja projektitoimiston tarkoitus onkin vastata mahdollisimman paljon työelämää. Projektitoimisto kestää syyslukukauden ajan ja siihen on varattu periaatteessa kolme päivää viikosta.

-LVI- alan kehittyy jatkuvasti jo pelkästään uusiutuvien määräyksien takia. Jatkuva kehitys ja sen tarve pitää oman mielen virkeänä ja luo alalle mahdollisesti lisää työpaikkoja. Lisäksi suuntautumisvaihtoehdot opiskeluiden jälkeen ovat melko laajat. Yleisesti työnäkymiä pidän hyvinä ja uskonkin että osaaville kavereille varmasti töitä löytyy.