Restonomiopiskelija Jade Hirvonen listasi syitä, miksi valita Xamk opiskelupaikaksi, miksi kannattaa opiskella juuri restonomiksi sekä mitä hän on oppinut opintojen aikana.

5 syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Xamkissa on törkeen hyvät mahdollisuudet lähteä ulkomaille vaihtoon joko ihan opiskelemaan tai suorittamaan työharjoittelua. Kampuksena on koko maailma.
 2. Laaja kurssivalikoima. Voi valita opintojaksoja jokaiselta neljältä eri kampukselta.
 3. Mikkelin on sopivan kokoinen opiskelijakaupunki: täältä löytyy menoa ja meininkiä, muttei ole kuitenkaan niin iso, että esimerkiksi hukkaisi toverit opiskelijabileissä.
 4. Hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Tekemistä löytyy elokuvakerhoista crossfittiin.
 5. Kampusten yhteiset opiskelijatapahtumat. Hitoksee jengii, mut meno on iha loistava! Tapaa uusia kasvoja muilta kampuksilta ja koulutusaloilta, muailimahan siinä laajenee.

5 syytä, miksi kannattaa opiskella restonomiksi

 1.  Monipuoliset opintojaksot. Ei pelkästään hotelli- tai ravintolapuolen kursseja, vaan esimerkiksi myös tapahtumatuotantoa, viinikursseja, retki- ja ohjelampalveluita yms.
 2. Käytännönläheiset opintojaksot. Me ei turhia kuluteta koulun penkkejä, vaan me otetaan tuumasta toimeen ja viedään opinnot käytäntöön. Esimerkiksi Xamkin ja Emma-Gaalan yhteistyö tarjoaa meidän alalle aivan uskomattomia projekteja ja samalla avaa monelle ovia tulevaisuutta varten.
 3. Me restonomit ollaan tunnettuja meidän heittäytymiskyvyistä, joten päästään aika usein kokeilemaan uusia juttuja. Esimerkiksi viime talvena eräällä opintojaksolla päästiin häkkäämään Jukureiden matsi! (googlaa: hackathon xamk)
 4. Restonomin tulevaisuuden työpaikat usein jaetaan karkeasti joko hotelliin tai ravintolaan. Ehei! Mun mielestä meistä kuoriutuu asiakaspalvelun ammattilaisia, jotka voi siis työskennellä lähes missä tahansa asiakaspalvelun duunissa! Meihin luotetaan, et me hoidetaan homma kuin homma kotiin.
 5. Restonomeilla on tunnetusti loistava yhteishenki. Ei pelkästään luokan/ryhmän sisäinen, vaan myös koko koulun restonomien keskuudessa.

5 asiaa, jotka olet oppinut opiskelun aikana

 1. Ryhmän johtaminen. Oon aina ollut johtajatyyppiä, mutta opiskelun aikana olen sisäistänyt, mitä se tarkoitaa ja päässyt kehittämään johtamistaitojani.
 2. Elämäntapojen tärkeys – niin opiskelussa kuin elämässä yleensäkin. Ravinnolla, unella ja vapaa-ajalla on suuri merkitys jaksamisessa. Tästä onkin kuoriutunut uusi intohimo itselle.
 3. Delegointitaidot. Tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeää osata delegoida. Yllättävän vaikeaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Opinnoissa pääsee hyvin harjoituttamaan delegointitaitojaan esimerkiksi ryhmätöiden projektipäällikkönä.
 4. Opiskelu on opettanut mulle sen, että suunnitteleminen ja organisointi on mulle tärkeitä. Uusi viikko alkaa mulla jo sunnuntaisin siitä, että katson kalenteristä mitä tuleman pitää.
 5. Ehkä kliseisin ikinä, mutta: Unelmat voi käydä toteen, kun tekee tarpeeksi töitä niiden eteen. Toimii ihan kaikkeen: kouluun, töihin kuin harrastuksiin. Itsellä alkaa omat tulevaisuuden unelmat pikku hiljaa selventyä ja aion tehdä kaikkeni niiden toteutumiseksi.

5 tärkeää opiskeluun liittyvää valokuvaa

Kalenteri. Ilman en pärjäis.
Edullinen opiskelijalounas piristää koulupäivän keskellä. Eikä oo muuten mitään peruskoulusafkaa, vaan tässäkin paholaisen broileria kasvisriisillä. NAM!
Luonto. Välillä tekee niin hyvää lähteä rauhoittumaan luontoon. Unohtaa stressin ja deadlinet ynnä muut mitä nyt ”kiireinen” opiskelijaelämä tuo mukanaan. Mikkelissä on todella hyvät ulkoilumestat ja pienen automatkan päästä löytyy esimerkiksi Naisvuori tai Repoveden kansallispuisto.
Pyörä. Ei Mikkelissä autoa tarvita. Muista hankkia hyvä lukko!! Nimim. kokemusta on.

 

Treenikassi. Liikunta pitää mielen virkeenä! Itse hurahdin crossfittiin ekana opiskeluvuonna. Boxi löytyy ihan koulun nurkilta niin helppo lähtee reenille vaikka koulupäivän päätteeksi. Ihan meidän kampukseltakin löytyy hyvä kuntosali, joka on opiskelijoiden käytössä ilmaiseksi.

Yläkuva: Restonomiopiskelijat Jade Hirvonen ja Martin Ladva.

4.
5.

Kirjoita kommentti

*