Hassib Fowad Rezai opiskelee Kotkan kampuksella kyberturvallisuutta. Lisäksi hän pelaa lentopalloa Vantaa Ducks-joukkueessa (aikaisemmin hän pelasi Karhulan Veikoissa) ja osallistuu aktiivisesti start up-toimintaan Kymenlaaksossa.

”Opiskelen tietoverkkojen kyberturvallisuutta. Ennen kuin hain Xamkiin, olin tutustunut alaan jo etukäteen. Olin asunut Kotkassa yli 2 vuotta ja työskentelin Kotkan kaupungin tulkkikeskuksessa tulkkina. Lisäksi nykyisin pelaan lentopalloa Vantaa Ducks miesten mestaruusliigassa.

Kyberturvallisuuden opinnot sisältävät ennen kaikkea digitaalisen tekniikan ja tietoverkkojen kursseja, matematiikan ja fysiikan perusteita. Toisesta vuodesta lähtien opinnot sisältävät enemmän ammatillisia kursseja, kuten penetraationtestausta ja kyberturvallisuus projekteja.

Itse olen tykännyt alasta ja minusta on kiva opiskella kyberturvallisuutta, koska alalla tarvitaan yhä enemmän osaajia. Digitalisoituminen kasvaa hurjaa vauhtia ja kaikki tiedot ovat siirtymässä digimaailmaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että meillä tulee olla turvalliset järjestelmät, jotka voivat suojata käyttäjien tietoja. Kybertuvallisuuden osaajille on varmasti töitä tarjolla ja tarvetta monissa yrityksissä.

 

Kotkan kampuksella on Informaatiotekniikan yksikkö, josta löytyvät tietotekniikan opiskelijoille kaikki fasiliteetit ja tarvittavat työkalut. Xamkissa on myös mahdollista suorittaa kursseja ja tai tehdä yhteistyötä muiden Xamkin kampusten opiskelijoiden kanssa, mikä on erittäin hyvä juttu.

Viime kesänä yhden koulukaverin (Rönny Bäckman) kanssa lähdimme kehittelemään omaa startup ideaamme. Liityimme Startup Summer Camp tapahatumaan ja tämän kautta myöhemmin pääsimme osallistumaan *ship Startup Festivaliin, Startup Passioniin ja myös Level Up Acceleratoriin. Meidän startupin idea on nostaa tavallisen käyttäjien tietoisuutta tietoturvasta.

Tämän vuoden alusta lähtien olen myös sitoutunut PatteriES:n hallitukseen ja olen tämän hallituksen varapuheenjohtajana. PatteriES on Xamkin yrittäjyysyhdistys, joka tukee ja kannustaa opiskelijoita, jolla on yritysideoita ja järjestää heille erilaisia tapahatumia kuten *ship Startup Festivalin ja tarjoaa mm. mentorointia. *ship Startup Festival on Kymenlaakson suurin yrittäjyystapahtuma.

Tulevaisuudessa haluamme vielä kehittää omaa yritysideamme ja mahdollisesti tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa. Ei mitään katastrofia tapahdu, jos tämä ei onnistu. Saan hyvää kokemusta työelämästä ja voin kehitellä parempaa tulevaisuutta.”

Hassib Fowad Rezai

Kirjoita kommentti

*