Annu Tanska opiskelee Xamkissa Kouvolan kampuksella tradenomiksi. Aikaisempaa kokemusta Annulla on graafisesta suunnittelusta ammattikoulusta, joten Xamkin AMK-tutkinto on luonnollinen jatkumo sille. Yhdistelmä on täydellinen moneen työhön ja erityisesti markkinoinnissa ja vaikkapa mainosalalla tarvitaan molempia: visuaalista silmää, taitoa tuottaa hyvää sisältöä ja ideointikykyä. Annun mielestä parasta Xamkissa on monipuolisuus.

 

Hei Annu, mitä opiskelet Xamkissa?

Opiskelen viimeistä vuotta myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi Kouvolan kampuksella. Opiskelin ammattikoulussa graafista suunnittelua ja totesin osaavani paremmin kertoa mitä kaipaan mainokselta, kuin tehdä siitä haluamani kaltaisen, joten päätin hakea liiketalouden puolelle markkinointia opiskellakseni.

 

Millaista opiskelu ja opetus on Xamkissa?

Opiskelu on paljon kiinni siitä, millaiseksi sen itse rakentaa. Olen itse käyttänyt merkittävän osan ajastani opiskelija-aktiivina ja saanut sen kautta paljon käytännön osaamista ja mahdollisuuden hyödyntää tunnilla oppimaani teoriaa. Omissa opinnoissani iso osa on ollut projektilähtöistä, eikä tenttejä ole ollut läheskään kaikissa kursseissa. Koulu tarjoaa myös paljon valinnaisia kursseja ja mahdollisuuden valita valinnaisia muiden alojen kursseista (mikäli valmiudet kursseille löytyvät).

 

Mikä on Xamkissa parasta?

Parasta Xamkissa on varmaan monipuolisuus. Koulussa on hyvin erilaisia linjoja ja mahdollisuus tutustua niihin. Aloitin itse opintoni ennen fuusiota, Kyamkin aikana ja yhtenäistyminen tapahtui todella nopeasti. Koulu myös kehittyy jatkuvasti ja tämä näkyy kampuksellamme ainakin tilojen uudistuksessa.

 

Oletko tehnyt työharjoittelua? Jos olet niin kerrotko hieman siitä?

Toiseen työharjoittelu jaksooni hyödynsin opiskelija-aktiivi tomintaa ja toisen pääsin tekemään paikallisessa matkailuneuvonnssa. Palkka oli hyvä ja työtehtävät vastasivat täysin koulutustani sisältäen sisällöntuotantoa ja asiakaspalvelua. Työpaikkani sijaitsi vielä kampuksellamme, joten pääsin osan kesästä hyödyntämään opiskelija hintaista lounasta kampusravintolassamme.

 

Mikä on parasta opiskelukaupungissasi?

Olen syntyperäinen Jaalalainen, joten Kouvola on kupunkina minulle entuudestaan tuttu. Opiskelu täällä tekee kaupungista kuitenkin todella erilaisen, sillä sitä ollaan kuin omassa kuplassaan. Kouvola on täydellinen kooltaan, kaikki tarvittava on lähellä, mutta kaupunki on rauhallinen. Asun itse aivan keskustassa, mutta keittiön ikkunastani näkyy iso metsä. Samalla asuntoni on korttelin päässä ruuhkaisemmasta tiestä, joten sijainnista huolimatta öisin on rauhallista. Toisaalta junalla pääsee nopeasti myös isompiin kaupunkeihin. Kampuksemme on myös aika pieni ja etenkin aktiivina oppii tuntemaan ihmisiä eri aloilta. Opiskelijabileissä on aina tuttuja ja muutenkin kiva meno.

 

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tällä hetkellä koitan valmistua, jonka jälkeen tavoitteenani on opiskella hieman lisää. En ole varma tahdonko työllistyä lopullisesti nykyisellä tutkinnollani, mutta se antaa hyvän turvaverkon. Aion nyt siis kokeilla epävarmempaa alaa, mutta on kiva tietää, että pohjalla on varmempi tutkinto jo. Myynnin ja markkinoinnin opinnoista on hyötyä aivan kaikessa, joten vaikken suoraan tulisikaan tradenomina työllistymään, on opinnoistani varmasti hyötyä siinä, mitä ikinä tulenkaan lopulta tekemään.

 

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä opintoihin!