Heippa! Olen Angelica, asun Kouvolassa ja käyn koulua Mikkelin kampuksella. Aloitin yhteisöpedagogiopinnot tammikuussa 2020. Yhteisöpedagogiopinnot houkuttelivat jo 2016 ammattikoulusta valmistumisen jälkeen, mutta mun polku vaati kypsyttelyn työelämässä hoitajana ennen kuin visio siitä, mitä haluaisi tehdä, kirkastui.

Tarkalleenhan mä en tiedä vieläkään ”mikä musta tulee isona”, sillä tutkinto on niin laaja ja työmahdollisuuksia riittää. Itselleni tämä on ehdoton plussa, sillä tutkinto ei sido mua yhteen työhön vuosikausiksi, ellen sitä halua, vaan on vara vaihtaa ja valita.

 

Parasta Xamkissa

Asun tosiaan Kouvolassa, josta ajelee reilun tunnin Mikkeliin. Meitä käy muutama tällä kimppakyydillä päiväopinnoissa. Kouvolassa asuminen ja Mikkelissä opiskelu mahdollistaa myös mun sukkuloinnin kahden kampuksen välillä ja valitsemassa parhaat palat esim. promoottorihommissa. Innostuin, ja tein opintoja eteenpäin myös kesällä, josta aiheutuneet hyppytunnit käytän Mikkelin kampuksen kuntosalilla odotellessa kavereita mukaan kimppakyytiin.

Toki olen vielä alkupuolella opinnoissani, mutta yksikään opintojakso ei ole vielä tuntunut tylsältä tai turhalta. Vaikka asia olisi hankala tai ”tylsä” opiskeltava (kuten lakitekstit), on sen oppiminen tehty mielenkiintoiseksi ja monipuoliseksi. Opettajat ovat äärettömän ammattitaitoisia, kiinnostavia ja mukavia.

Xamkilla on älytön määrä mahdollisuuksia ja työelämälähtöisiä projekteja, joista en suoraan sanottuna tiennyt hakiessani kouluun.

 

Xamkilla on älytön määrä mahdollisuuksia ja työelämälähtöisiä projekteja, joista en suoraan sanottuna tiennyt hakiessani kouluun. Esimerkiksi tällä hetkellä olen itse Emma Gaalan someviestintä- ja Promoottori -opintojaksoilla, jotka ovat avanneet mulle mahdollisuuksia, joista en ollut tietoinen edes opintojaksoille hakiessani. Kannattaa siis tunkea jalkaa jokaisen oven väliin, mikä vähänkin kiinnostaa. Vaikka jännittäisi.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Tällä hetkellä kiinnostaa projekti- ja hanketyöt tai vaihtoehtoisesti lastensuojelu tai erityisnuorisotyö. En ota tästä kuitenkaan mitään stressiä, tiedän sen vahvistuvan opintojen, harjoittelujen ja kokemuksen myötä. Jatko-opinnot ammattikorkeakoulun jälkeen kutsuvat myös, mutta siihen on vielä aikaa.

Haluan ehdottomasti kansainvälistyä lähtemällä vaihtoon tai harjoitteluun ulkomaille. Aion myös jatkaa valinnaisten merkeissä oman viestinnän ja someviestinnän kehittämistä, niistä on hyötyä myös omalla alalla.

 

 

5 hyvää syytä


5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Laaja opiskelutarjonta
 2. Neljä kampusta mistä valita
 3. Paljon mahdollisuuksia mm. työelämälähtöisissä projekteissa
 4. Hyvät kansainvälistymismahdollisuudet
 5. Harrastusmahdollisuudet

5 hyvää syytä opiskella yhteisöpedagogiksi

 1. Rautasen ammattitaidon omaavat opettajat
 2. Laaja-alainen työkenttä
 3. Koulutus sovellettavissa moneen muuhunkin työhön, vaikka myöhemmin vaihtaisi alaa
 4. Opiskelusta on oikeasti tehty käytännönläheistä ja kivaa
 5. Kirkkaanoranssit haalarit!!!

5 asiaa, jotka olen oppinut opintojeni aikana

 1. ”Deadline on luovuuden paras ystävä”, erästä opettajaamme lainaten
 2. Verkostoidu, verkostoidu, verkostoidu
 3. Ota kaikki hyöty irti opinnoista, pidä silmällä valinnaisia
 4. Heittäydy, vaikka jännittäisi. Nää mahdollisuudet voi oikeesti kantaa pitkälle
 5. Muista oikeesti nauttia opiskeluajasta ♥

 

Angelica Knutti
Yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*