Olen Suvi Lopelta. Opiskelen Xamkissa jalkaterapeutiksi toista vuotta. Aloitin opinnot elokuussa 2022. Valitsin kyseisen koulutuksen, koska alaraajaongelmiin erikoistuneita ammattilaisia tarvitaan kovasti. Jo pelkästään lähipiirissäni on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat apua erilaisiin ongelmiin.

Tällä hetkellä eniten kiinnostaa suuntautuminen kliiniselle puolelle: jalkahoitoihin, haavahoitoihin ja sairaalatyöhön diabetes- ja reuma-asiakkaiden kanssa. Biomekaniikka kiinnostaa myös kovasti ja voisin nähdä itseni esim. suunnittelemassa pohjallisia. Luulen, että ajatus kirkastuu sitten, kun meillä on ollut ensimmäiset työelämäharjoittelut.

Olen hakeutunut kokonaan uudelle alalle, mutta halusin jäädä kuitenkin terveydenhuoltoon. Edellisestä sairaanhoitajan koulutuksesta on ollut hyötyä opiskelussa, tietoa on ollut helpompi omaksua, kun on jo osaamista pohjalla. Minun on ollut myös helppo yhdistää työnteko ja opiskelu, kun sairaanhoitajana pystyn tekemään keikkatöitä omilla aikatauluilla.

Olen tykännyt aikuisiällä opiskelusta. Nyt osaan enemmän ajatella opiskelua tulevaisuuden työelämän kannalta. Opiskelen niin, että saan siitä mahdollisimman suuren hyödyn tulevaisuutta ajatellen, eikä niin, että koenumerot olisivat mahdollisimman hyvät ja saisin hienon todistuksen.

Opiskelusta on ollut jo nyt hyötyä tulevan uran kannalta. Aloitin jo puolen vuoden opintojen jälkeen tekemään jalkahoitoja asiakkaille ja ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen perustin oman yrityksen. Kävin koulussa kaksi kurssia, joiden jälkeen sain riittävästi tietoa oman yrityksen perustamisesta. Olen todella tyytyväinen tästä päätöksestä. En ennen koulua tiennyt haluanko yrittäjäksi, mutta nyt olen täysin varma, etten muuta enää edes harkitse.

Tavoitteena on, että 5 vuoden päästä olen oman alani ammattilainen, jolla on oma yritys ja paljon tyytyväisiä asiakkaita, joiden elämänlaatua olen pystynyt parantamaan. Suosittelen kaikkia ammattikorkeakouluopintoja harkitsevia aikuisia rohkeasti hakemaan kouluun!