Joni Liimatan kuva
Joni Liimatta

Olen Joni Liimatta ja opiskelin Mamkin Savonlinnan kampuksella liiketalouden tradenomiksi. Valmistuin 2012. Opinnoissamme oli mahdollisuus opiskella Intotiimi-mallissa. Tämä tarkoitti oman pienyrityksen perustamista ja osa opinnoista suoritettiin tätä kautta. Toimin yrityksemme toimitusjohtajana ja tämä kehitti aloitevalmiuttani sekä yrittäjyysasennetta.

Valmistumiseni jälkeen siirryin työskentelemään myyntitehtäviin pariksi vuodeksi – enkä viihtynyt ollenkaan. Olin ollut tieteelliseltä pohjalta kiinnostunut erilaisista taitopeleistä, kuten vedonlyönnistä ja pokerista, jo pidemmän aikaa ja siirryinkin vuonna 2015 täysipäiväiseksi pokeriammattilaiseksi.

Pokerin parissa vierähti pari-kolme vuotta ja samalla työllistyin osa-aikaisesti myös urheiluvedonlyönnin vihjepalveluun analyytikoksi – noita tehtäviä teenkin edelleen satunnaisesti. Päätin myös muuten lisätä osaamistani ja aloitin Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteiden maisterivaiheen opinnot.

Yliopisto-opintojen aikana kiinnostus verotukseen heräsi. Ylipäätään olen aina ollut kiinnostunut asioista, joihin on löydettävissä suhteellisen absoluuttiset vastaukset. Tästä johtuen numeroiden kanssa työskentely on kiehtonut. Vastaavasti joku markkinointi tai johtaminen on aivan liian ympäripyöreää minulle. Valmistuttuani maisteriksi aloitin työskentelyt Verohallinnolla ja olen tällä hetkellä verotarkastajan erittäin mielenkiintoisissa tehtävissä.

Urapolkuni on ollut tähän mennessä siis varsin monivaiheinen. Jos joku asia on tullut selväksi matkan varrella, niin opiskellessa kannattaa erikoistua ja myydä itsensä työelämään tietyn segmentin osaamisella. Työnantajia ei välttämättä kiinnosta mitä olet opiskellut – vaan mitä osaat. Jos tälle osaamiselle vielä löytyy kysyntää, aina parempi.

Jotta elämä ei kävisi turhan yksitoikkoiseksi, haaveenani on vähintäänkin sivutoimisesti työskennellä opetustehtävissä, esimerkiksi AMK-tasolla. Aloitinkin vuodenvaihteessa pedagogiset opinnot yliopistossa. Ehkäpä jonain päivänä opetan Xamkissa?

Etsimme lisää alumnitarinoita! Haluaisitko sinäkin kertoa omasi? Lue ohjeet.