AMKoodari-opinnot ovat tarjonneet erinomaisen mahdollisuuden tutustua alaan. Xamk valikoitui koulutuspaikaksi, sillä se tuntui sopivimmalta paikalta, mikäli haluaa keskittää osaamistaan nimenomaan koodaamiseen.

Jukka Savela opiskelee Xamkin opintoja AMKoodareissa Helsingistä käsin, sillä AMKoodari mahdollistaa opiskelun täysin verkossa, oman aikataulun mukaisesti ja vieläpä työn ohella. Hänellä ei ole aiempaa koulutusta alalta, ja työtehtävätkin liittyvät muihin tehtäviin. Ohjelmointi on kuitenkin kiinnostanut hyvin pitkään, kuitenkaan sitä aiemmin kokeilematta.

Uutta perspektiiviä asioiden ratkaisuun koodauksen avulla

 

Jukka on suorittanut ohjelmoinnin perusteet ja jatkaa opintojaan PHP:n parissa. Hän kertoo opintojen tuoneen uutta perspektiiviä asioiden ratkaisuun koodauksen avulla. ”Ymmärsin myös, miten sillä voidaan kehittää esimerkiksi yritysten liiketoimintaa, ja miten sen avulla saadaan toteutettua tiettyjä ratkaisuja liittyen yritysten nettisivuihin tai tiedonhallintaan”. Avoimen amk:n opinnot ovat sytyttäneet kipinän alalle, josta olen ollut pitkään kiinnostunut, mutta jota en ollut aiemmin kokeillut, Jukka lisää.

Konkreettisen tuloksen näkeminen jo pienen opiskelun jälkeen lisää kipinää

 

Kiinnostavinta on ollut hypätä suoraan koodauksen maailmaan, ja nähdä konkreettinen tulos ruudulla jo suhteellisen pienen opiskelun jälkeen. Suosittelen AMKoodari-opintoja kaikille koodauksesta kiinnostuneille, jotka haluavat opiskella itsenäisesti, ja saada ensituntumaa koodauksen parissa. AMKoodarin perustason opinnot antavat hyvää perustuntemusta alasta kiinnostuneille. Lisäksi edistyneempiä opintoja löytyy myös jo ohjelmointia entuudestaan osaaville – Jukka muistuttaa. AMKoodari tarjoaa loistavat mahdollisuudet kehittymiseen oman kiinnostuksen ja taidon mukaan!

 

Suorita osaamismerkki AMKoodareissa

 

AMKoodari-opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua alaan, ja hankkia tietotaidon, jota tarvitaan nyt sekä tulevaisuudessa. AMKoodareiden kautta opiskelija voi lunastaa itselleen osaamismerkin, kun hän on suorittanut vähintään 30 opintopistettä AMKoodari-opintoja. Opiskelija voi valita suoritettavat opinnot häntä kiinnostavista opinnoista itse tai pyytää apua koulutussunnittelijoiltamme valmiin kokonaisuuden räätälöimiseksi. Myös valmiita koulutuskokonaisuuksia on tarjolla, joiden kautta opiskella itselleen alan osaaminen. Opiskelija voi yhdistää myös opintoja viiden oppilaitoksen tarjonnasta.

AMKoodari on vuosina 2019-2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koodarikoulutusta. Koulutus toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Koulutusta tarjoavat Haaga-Helia, Hamk, Laurea, Xamk ja Metropolia. Tutustu tarkemmin xamk.fi/amkoodari sekä amkoodari.fi