Timo Tervaskanto on sairaanhoitajaopiskelija ja Xamkin sponsoriurheilija. Hän asuu tällä hetkellä pääsääntöisesti Helsingissä, mutta onnistuu tekemään opiskelujen ohella töitä ja kilpaurheilua Savonlinnan ja Helsingin välillä. Tervaskanto harrastaa CrossFitiä ja urheilijana hänen tavoitteensa on olla lajissaan Suomen kärkeä.

”Olen aina urheillut paljon ja se myös helpotti CrossFitin aloituksessa. Olen harrastanut esimerkiksi yleisurheilua ja jääkiekkoa nuoruudessani”, Tervaskanto kertoo urheilutaustastaan.

CrossFit-lajin mahdollisuudet kehittyä ja kilpailla veivät Tervaskannon mennessään muutama vuosi sitten. Jatkuva itsensä ylittäminen ja haastaminen ovat hänen mielestään lajin koukuttavimpia piirteitä.

CrossFit on monipuolista ja vaihtelevaa toiminnallista harjoittelua, joka kehittää mm. kuntoa, liikkuvuutta ja voimatasoja. Tämä sisältää harjoitteita niin painonnostosta, voimistelusta kuin aerobisista lajeistakin.

Tervaskanto kilpailee Suomen 50 parhaan CrossFit-urheilijan joukossa. Hänen suurin saavutuksensa on Rakkaudella Karjalasta -CrossFit-kisoissa mitalipaikalle pääseminen syksyllä 2021. Hän kertoo olevansa kisasuoritukseensa tyytyväinen.

Tulevaisuuden tavoitteena on päästä Suomen CrossFit-piireissä parhaiden joukkoon. ”Kyllä se halu on päästä Suomen kärkikahinoihin mukaan. CrossFitissä hienoa onkin lajin kisamahdollisuudet.”

Opinnot ja urheilu tasapainottavat toisiaan

Opintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuu Tervaskannon mukaan mainiosti. ”Enemmän minulla oli itseasiassa haasteita työelämän ja urheilun yhdistämisessä. Nyt opiskelijana voin itse vaikuttaa aikatauluihini ja rakennan arkeni salitreenien ja koulun ympärille.”

”Aamuni alkavat peruskestävyystreenillä. Tätä voi olla esimerkiksi lenkki tai pyörän polkeminen. Tulen päiväksi kotiin takaisin opiskelemaan ja illasta lähden taas CrossFit-salille päätreenini pariin. Valmennan omien treenien lisäksi CrossFit-ryhmiä, joten suoritan työni illansuussa samalla.”

Tervaskannon mielestä Xamkin opinnot ovat joustavia ja urheilua tasapainottavia. ”Kun opiskelee sairaanhoitajaksi, on samalla karttunut lisää tietoa hyvinvoinnista ja ihmiskehosta. Tästä on totta kai hyötyä myös harrastamassani lajissa. Urheilu taas puolestaan virkistää mieltä ja kehoa. Jaksan paremmin yleisesti arjessa ja opintojen parissa.”

Ensihoitajan fyysinen työ kiinnostaa

Opintojen ja työn puolella Tervaskanto haluaa valmistua ja päästä sairaanhoitajan hommiin. ”Haluan tulevaisuudessa tehdä fyysistä työtä. Sairaanhoidon piirissä esimerkiksi ensihoito kiinnostaa sen liikkuvuuden ja jopa hektisyyden takia. Koen olevani haka sen tyyppisissä jutuissa.”

”Koen, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen on helppoa. Korkeakouluopinnot ovat joustavia ja pohjautuvat suurimmaksi osaksi omaan järjestelyyn, joten pystyn aikatauluttamaan molemmat kalenteriini. Voin siis ehdottomasti suositella näiden kahden yhdistämistä jokaiselle asiaa pohtivalle.”

Kirjoita kommentti

*