Emma Erviö opiskelee Xamkissa Kouvolan kampuksella data-analytiikka ja visualisointia. Hän valitsi kyseisen koulutuksen työllisyystilanteen vuoksi ja siksi, että oma kotikaupunki tarjosi uudenlaisen koulutuksen. Liiketoiminnan data-analytiikka ja visualisointi on mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus, jossa yhdistyvät niin analyyttinen ajattelu, kirjoittaminen kuin visuaalisuuskin. Plussana myös laaja valinnaisainetarjonta, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin oman mielenkiinnon mukaan.

Hei Emma, mitä opiskelet täällä Xamkissa?

Liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia. Kotikaupunki tarjosi mielenkiintoisen opintolinjan, joten ei edes tarvinnut harkita muita vaihtoehtoja.

Millaista opiskelu on? Ja mitä opinnot pitää sisällään?

Opinnot koostuvat luennoista, webinaareista sekä erinäisistä tehtävistä ja projekteista. Opiskelun luonne on melko paljon omasta itsestä ja tekemisestä kiinni. Mikäli hakee kursseilta muutakin, kuin pelkkiä suoritusmerkintöjä, saa opintoihin kulutettua aikaa ja vaivaa. Ryhmätyöskentelyä on paljon, joten pelkkää yksin puurtamista ei opiskelu ole. Liiketoiminnan data-analytiikka ja visualisointi on mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus, jossa yhdistyvät niin analyyttinen ajattelu, kirjoittaminen kuin visuaalisuuskin. Plussana myös laaja valinnaisainetarjonta, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin oman mielenkiinnon mukaan.

Miksi kannattaa opiskella tradenomiksi?

Data-analytiikan tradenomiksi kannattaa opiskella ehdottomasti siksi, että töitä varmasti riittää. Tältä linjalta ei valmistu niin sanotusti kapean muotin ammattiin, vaan tutkinto antaa valmiudet työskennellä data-analytiikan parissa alasta riippumatta. Mahdollisuuksia on monia.

Mihin itse haluaisit tulevaisuudessa työllistyä?

Unelmaduuni olisi data-analytiikka yhdistettynä urheilumaailman syövereihin.

Alkuvuodesta toteutimme asiakasprojektin TKI-osaston Etiäinen-hankeelle. Projektin tarkoituksena oli ryhminä tutkia mm. Kymenlaakson elinkeinorakenteen ja yritysmäärien kehittymistä eri aloilla. Lisäksi olemme analysoineet ryhmämme omia sosiaalisen median kanavia osana opintoja. Ensi lukuvuonna on tarkoitus jatkaa uusien asiakasprojektien parissa.

Osallistuin tänä keväänä myös Microsoftin ja Xamkin yhteistyökurssille Tekoälytaitajat, joka antoi valmiudet lähteä työstämään omaa polkua tekoälyn parissa.

Lisäksi: millaista on opiskella Kouvolan kampuksella?

Kouvolan kampus on viihtyisä ja selkeä opiskeluympäristö ihan keskustan tuntumassa.

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä opintoihin!