Olennaista viestinnässä ja vuorovaikutuksessa on oman itsensä ilmaiseminen. Molemmilla osapuolilla (lähettäjällä ja vastaanottajalla) on tärkeä rooli. Lisäksi kehonkielellä pystyy välittämään sanattomia viestejä.

Opiskelen data-analytiikkaa ja visualisointia, ja monelle saattaa tulla mielikuva sisäänpäin kääntyneestä, tietokonefriikistä, joka istuu kuulokkeet päässä omassa tilassaan yksin. Todellisuus on kuitenkin kaikkea muuta, ja itse ainakin koen, että meillä on sosiaalinen ja positiivinen ympäristö.

Data-analyytikon pitää osata analysoida ja esittää selkeästi sekä ymmärrettävästi puheen- ja tai viestinnän kautta löytämäänsä tietoa.

 

Dataa löytyy melkeinpä mistä vaan ja miten paljon vaan, ja erilaisia työtehtäviä on laajasti. Data-analyytikon pitää osata analysoida ja esittää selkeästi sekä ymmärrettävästi puheen- ja tai viestinnän kautta löytämäänsä tietoa.

Pidän viestintäosaamista osana ammattitaitoa ja työtä. Osaamista kannattaa kehittää jatkuvasti. Erityisesti sosiaalisen median viestintätavat täytyy ottaa haltuun, koska sosiaalinen media on vahvasti nykypäivää ja tulevaisuutta. Somessa kannattaa olla tarkka, millä tavoin esittää oman viestinsä, koska väärinymmärretyksi tulemisen riski on suurempi. Esimerkiksi jo yhden hymynaaman lisäämällä saa lauseeseen erilaisen tunnelman.

Oma vahvuuteni viestinnässä on ulospäinsuuntaututuneisuus helppo lähestyttävyys ja huomiointikyky.

 

Oma vahvuuteni viestinnässä on ulospäinsuuntaututuneisuus helppo lähestyttävyys ja huomiointikyky. Olen harrastanut kymmenen vuotta kilpaurheilua joukkuelajissa ja joutunut olemaan tiiviisti yhdessä eri ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Sitä kautta olen oppinut hyvin paljon siitä, miten oma käyttäytyminen näkyy ja vaikuttaa muihin.

Pienet teot kehonkielestä sanoihin lähettäjän ja vastaanottajan asemissa vaikuttavat paljon, minkälaisen viestin viestinnän osapuolet saavat.

Itselläni on kehitettävää siinä, että osaisin vielä selkeämmin sanoa sanottavani ja esiintyminen voisi olla sujuvampaa.

Oltuani nyt reilu kuukauden koulussa muiden data-analytiikkaa ja visualisointia opiskelevien koulukavereiden kanssa voin todeta, että myöskään meidän alan opiskelijoita ei voida laittaa mihinkään tiettyyn muottiin. Meitä yhdistää kiinnostus siihen, että tämä on tulevaisuuden ala, mutta kaikilla on erilaisia suunnitelmia siitä, millaisten töiden parissa haluaa tulevaisuudessa työskennellä.

Tällä hetkellä itseäni kiinnostaa yhdistää tämä hyvinvointiin ja urheiluun.

 

Linda Lundgren
Tradenomi (AMK) -opiskelija, liiketoiminnan data-analytiikka ja visualisointi
Kouvola

 

Kirjoita kommentti

*