Moro!

Mä oon Ville ja opiskelen Mikkelin kampuksella yhteisöpedagogiksi. Opiskelut oon aloittanut tammikuussa 2020 ja suoritan ne päivätoteutuksena. Kotoisin oon Kouvolasta ja ajan Mikkeliin joka päivä opiskeluja varten. En oo kokenut sitä raskaaksi, koska tää on sitä, mitä mä haluan elämältäni.

Olin pitkään autoalalla töissä ja halusin etsiä elämälle uuden suunnan sekä sen lisäksi korkeakoulututkinnon. Niin päätin lähteä opiskelemaan.

…mitä enemmän opin, sitä enemmän haluan oppia lisää.

 

Valitsin tän alan opiskelut, koska oon aina halunnut auttaa ihmisiä ja varsinkin nuoria. Musta on aina tuntunut, että nuoret on vähän unohdettu yhteiskunnassa, ja mä haluan olla osana muuttamassa sitä. Hain myös sosionomiksi, mutta yhteisöpedagogi on ollut aina mulle se ykkösjuttu.

Mulla ei koskaan oikeastaan ollut muita vaihtoehtoja kuin Xamk juuri sen takia, mille aloille hain. Muutenkin olin kuullut Xamkista vain pelkkää hyvää.

Nyt, kun oon jonkun aikaa jo opiskellut alaa, oon huomannut sen, että mitä enemmän opin, sitä enemmän haluan oppia lisää. Tää on vaan jotenkin niin innostavaa ja kiinnostavaa. Siitä kunnia kuuluukin opettajille, jotka osaa tehdä oppimisesta hauskaa. Eikä tää muutenkaan oo pelkkää luokkahuoneessa tönöttämistä, vaan me mennään metsään ja tehdään työelämäproggiksia, pari esimerkkiä mainitakseni. Joskus on vähän haastavampaa, kun on useita deadlineja samaan aikaan, mutta niistäkin selviää hyvällä asenteella.

Jos mun pitäisi antaa yksi vinkki, mitä oon itse kokenut hyödyllisenä, onkin just se, ettei jättäis hommia roikkumaan viime tinkaan. Siinä vaan pääsee niin paljon helpommalla, kun tekee duunit ajallaan.

Mä suosittelisin yhteisöpedagogin koulutusta, jos koet, että nuorisotyö on just sun juttu ja haluat parantaa nuorten asemaa yhteiskunnassa.

 

Mä suosittelisin yhteisöpedagogin koulutusta, jos koet, että nuorisotyö on just sun juttu ja haluat parantaa nuorten asemaa yhteiskunnassa, sekä jos susta tuntuu, että haluat tehdä duunia omalla persoonalla. Me yhteisöpedagogit ollaan myös melko sosiaalista ja leppoisaa jengiä, meillä on aina hyvä meno.

Alana tää on myös aika kattava sen puolesta, mihin voi opiskelun jälkeen suuntautua, ja uusia juttuja tulee koko ajan, koska yhteisöllisyys on kasvava trendi.

Mua itseäni kiinnostaakin tällä alalla niin moni juttu, mutta etsivä nuorisotyö tai erityisnuorisotyö on varmaan ne vahvimmat. Oisin tosi tyytyväinen, jos pääsisin niitä tekemään.

Ammattikorkeakouluopintoja harkitseville mä haluisinkin sanoa ”hae, eikö oo jo aika alkaa elää sun unelmaa”.

5 hyvää syytä valita Xamk ja yhteisöpedagogikoulutus


5 syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Kansainvälisyys.
 2. Hienot kampukset.
 3. Suuren edut.
 4. Susta pidetään huolta.
 5. Jatkokoulutus mahdollisuudet.

5 syytä, miksi kannattaa opiskella juuri sitä alaa, jota opiskelet

 1. OPETTAJAT! Oikeesti, on vaan niin kovia.
 2. Kiinnostava kurssitarjotin.
 3. Mahdollisuus auttaa.
 4. Monialainen yhteistyö mahdollistaa verkostoitumisen.
 5. Ollaan leppoisaa jengiä.

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

 1. Verkostoituminen tärkeää.
 2. Älä jää yksin asioiden kanssa.
 3. Opintopisteitä saa kerrytettyä myös muiden kurssitarjottimilta.
 4. Älä jätä hommia roikkumaan.
 5. Ole ajoissa paikalla.

 

Ville Salkkio, Yhteisöpedagogi AMK

Kirjoita kommentti

*