Tässä postauksessa tradenomialumni Viveka Tiitola kertoo avoimesti omista kokemuksistaan tutkinto-opintojen jälkeisistä avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista. 

Viveka Tiitola on valmistunut Xamkista liiketalouden tradenomiksi ja työskentelee tällä hetkellä Xamkin viestintä ja markkinointipalveluissa tapahtumakoordinaattorina. Tiitola on suorittanut tutkinto-opintojensa jälkeen opintojaksoja mm. Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta.

Tänään avaan teille henkilökohtaisen tarinani siitä, miten radikaali elämänmuutos johdatti minut avoimen opintojen luo. Haluan jakaa tarinani innostaakseni myös kaikkia ruudun sillä puolen kokeilemaan rohkeasti avoimen opintoja.

Hypätään ajassa aavistus taaksepäin, vuoden 2020 maaliskuuhun. Olin vain muutama kuukausi aiemmin, joulukuussa 2019, pitänyt Kuusankoskitalolla valmistuvan opiskelijan puhetta satapäiselle yleisölle ja vastaanottanut tradenomiopintojeni tutkintotodistuksen kera stipendin. Työkuvioni näyttivät todella positiivisilta ja suoritettu tutkinto oli avaamassa uusia, suuria ovia. Yllättäen puhjennut koronatilanne muutti tuolloin työmarkkinatilanteen täysin ja kevään rekrytointeja keskeytettiin. Hetkeksi vajosin suureen epätoivoon ja olin huolissani omasta tulevaisuudesta. ”Mitä ihmettä nyt tekisin.”, ajattelin.

Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun ymmärsin, että tilanteen voi kääntää myös erinomaiseksi mahdollisuudeksi kehittää itseään. Palasin tutun ja turvallisen Xamkin sivuille ja ilokseni huomasinkin, että poikkeusolojen johdosta avoimen kursseja tarjotaan ilmaiseksi. Ilmoittauduin kahdelle avoimen kurssille, jotka alkoivatkin nopeasti. Opinnot toivat päiviin sisältöä ja tunsin itseni taas merkityksellisemmäksi. Itsensä kehittäminen ja onnistumisen tunteet paransivat myös mielialaa.

Valitsin silloisesta tarjonnasta omaa koulutus- ja urataustaani tukevan kurssin markkinoinnista, mutta myös opintojakson tietoisen läsnäolon hyvinvointivaikutuksista, joka antoi näkökulmia omaan jokapäiväiseen elämään. Koen, että on äärimmäisen tärkeää kehittää itseään myös muussa kuin uratarkoituksessa.

Avoimen opinnot tarjoavat erinomaisen ja riskittömän tilaisuuden tutustua erilaisiin aloihin ja kartoittaa omia mielenkiinnonkohteita. Lisäksi näiden avulla voi syventää jo aiemmin oppimaansa, päivittää tietojaan ja hankkia täsmäosaamista. Toki avoimen opinnot ovat myös erinomainen väylä sittemmin siirtyä tutkinto-opiskelijaksi, kun oma ala on löytynyt. Kun tulee valituksi Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi, avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa.

Koen, että on äärimmäisen tärkeää kehittää itseään myös muussa kuin uratarkoituksessa.

 

Xamk on minulle tuttu myös työpaikkana. Olen suorittanut Xamkin viestintä ja markkinointipalveluissa työharjoitteluni, työskennellyt viestintäassistenttina ja nyt tapahtumakoordinaattorina. Meillä Xamkissa hommat pelaavat hyvin ja siksi tuntui luonnolliselta valita myös avoimen opintoja täältä.

Avoimen opintoja voi suorittaa kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Itsensä kehittäminen myös työn ohessa on mielestäni tärkeää, sillä aina on hyvä aika täydentää osaamistaan ja pitää tietotaitojaan ajantasalla. Valitsinkin nyt vuoden alkuun Xamkin avoimen valikoimasta maksuttoman opintojakson ”Turvallinen ja hyvinvoiva kouluyhteisö”, joka tukee työtäni ja antaa varmasti hyödyllisiä näkökulmia omaan jokapäiväiseen toimimiseen työympäristössäni.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan avoimen tarjontaamme Xamk Pulse verkkosivuilla, oli elämäntilanteesi sitten millainen tahansa. Tosiaan tälläkin hetkellä valikoimasta löytyy myös maksuttomia kursseja ja maksullisten kurssien kohdalla kannattaa ajatella niin, että se on investointi sinuun itseesi.

 

 

Avoimin mielin vuoteen 2021!

Vivekalta voit kysyä rohkeasti lisää kokemuksista ja opiskelusta:

viveka.tiitola@xamk.fi , LinkedIn tai Instagram