ICT-ala on jatkuvassa kasvussa joten olen varma, että töitä löytyy!

Johanna Ollikainen aloitti opinnot Xamkin tietojenkäsittelyn koulutuksessa syksyllä 2016.

-Tieni tietojenkäsittelyn opiskelijaksi saattaa olla vähän erilainen kuin muilla. Valmistuin tradenomiksi liiketalouden puolelta vuonna 2014 ja tein muutaman vuoden töitä.

MIKSI VALITSIT TIETOJENKÄSITTELYN KOULUTUKSEN?

– Hain opiskelemaan ensimmäistä kertaa yhteishaussa kymmenen vuotta sitten. Tuolloin ei tullut todellakaan mieleen, että hakisin opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Luulin, että se on vain nörttien hommaa ja pärjätäkseen tulee olla tosi hyvä matikassa.

-Ennakkoluuloni osoittautuivat vääriksi, kun muutama vuosi sitten sain työni puolesta tehdä yhteistyötä koodaajien kanssa.

-Tajusin, että erinomaisia matematiikan taitoja tärkeämpää on hyvät ongelmanratkaisutaidot. Ohjelmointi muistuttaa enemmän kielten opiskelua kuin matematiikkaa. Kiinnostus heräsi ja alan vaihto alkoi houkutella. Aika nopeasti opintojen alussa kävikin selväksi, että olen vihdoin löytänyt sen mun jutun.

MIKÄ ON PARASTA XAMKISSA?

-Opiskelu on käytännönläheistä ja konkreettista. Opettajat ovat hyviä ja opetus laadukasta. Mielestäni opetuksesta todella huomaa sen, että opettajat ovat miettineet kaiken opiskelijan kannalta. Palautetta pyydetään ja toimintatapoja kehitetään.

-Luokan ryhmähenki on todella hyvä. Ja yleisesti Xamkissa on hyvä ilmapiiri.

KENELLE SUOSITTELISIT KOULUTUSTASI?

-Kenelle tahansa, jolla on pienikin kiinnostus alaa kohtaa. Alussa jännitin, että pärjääkö tällainen ”epänörtti” tällä alalla, mutta opiskelu alkaa aivan perusteista. Opiskelu saattaa viedä mennessään, kuten minulle kävi. On loppupeleissä vain itsestä kiinni miten hyvin pärjää.

MITÄ OVAT TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

-Tulevaisuudessa näen itseni monipuolisissa työtehtävissä, joissa voin jollain tapaa hyödyntää myös liiketalouden osaamistani. Ala on jatkuvassa kasvussa, joten olen varma, että töitä löytyy.