Savonlinnan kampuksella iloitaan Savonlinnan Pallokerhon Mestiksen mestaruuden voittaneen joukkueen menestyksestä ja onnitellaan joukkueessa pelaavia fysioterapeuttiopiskelijoita Mikko Lahtelaa, Kalle Saramäkeä ja Rasmus Hämäläistä.

Miten onnistuu AMK-opintojen ja näin tavoitteellisen urheilun yhdistäminen?

– Hyvin, vastaavat Mikko, Kalle ja Rasmus yhteen ääneen. – Pystymme osallistumaan joukkueen harjoituksiin lähes poikkeuksetta päivittäin, tosin joudumme hieman kirimään toisia kiinni poissaolojen takia. Yhdistelmä vaatii toki tarkkaa suunnittelua ja omaa vastuunottoa.

– Tietenkin on hetkiä, jolloin tuntuu rankalta ja haastavalta, mutta kaikesta on selvitty enkä tekisi mitään toisin, sanoo Rasmus.

– Ajattelen aina niin, että jos hoitaa oman hommansa hyvin ja vastuullisesti, kohdellaan itseäkin samalla tavalla, vastaa Mikko. – Tämä on koulun osalta toiminut Savonlinnassa juuri näin. Tarvitsemme harjoitusten ja pelien takia välillä vapaata, mutta vastaavasti hoidamme sovitut tehtävät sitten itsenäisesti.

– Opintojen suunnittelussa meidät otetaan myös hyvin huomioon. Olemme esimerkiksi Kallen kanssa saaneet jo sovittua ensi syksyn harjoittelun kauden alta tulevalle kesälle. Se auttaa paljon siinä, että pystymme syksyllä keskittymään peleihin sekä kesällä sitten harjoitteluun, kertoo Rasmus.

Rasmus ja Kalle opiskelevat kolmatta lukukautta Savonlinnan kampuksella, kun taas Mikko aloitti opinnot tammikuussa 2017.

Kuinka te päädyitte opiskelemaan Xamkiin?

– Alun perin tulin Savonlinnaan, kun tyttöystäväni sai täältä opiskelupaikan. Tulin silloin SaPKoon pelaamaan ja hain fysioterapiaopintoihin, kertoo Rasmus. – Tiesin, että täällä on hyvät opiskelumahdollisuudet, hän lisää.

– Minä tulin Savonlinnaan opiskelu edellä. Aloitin opinnot Jyväskylästä käsin keväällä 2016 ja opiskelin AC-yhteyden avulla ensimmäiset kuukaudet. Muutin sitten Savonlinnaan keväällä 2016 ja aloitin samalla harjoittelun SaPKon kanssa, jatkaa Kalle.

– Minä tulin alun perin pelaamaan SaPKoon viime kaudella ja seurasin Rasmuksen ja Kallen esimerkkiä ja päätin hakea Xamkiin opiskelemaan, sanoo Mikko. Opinnot ovat toimineet hyvänä boostina jääkiekkoon ja toisinpäin. Pystyy keskittymään molempiin vuorotellen ja se auttaa ainakin minua, lisää Mikko.

Viimeiset viikot ovat olleet opiskelijoilla aikamoista haipakkaa, sillä kevään deadlinet ja projektit ovat olleet kiireisimmillään ja samalla play off -pelit ovat vaatineet extra-keskittymisen. Kaikesta on kuitenkin selvitty, he nauravat yhteen ääneen.

Mikä teki teistä sitten joukkueena niin loistavan?

Joukkuehenki oli ihan loistava koko kauden, hitsauduimme hyvin yhteen. Ja teimme töitä jatkuvasti. Toki muutaman kärkiäijän onnistuminen myös auttoi eteenpäin. Ja Aho oli ihan loistava maalilla loppukauden, kertoo Mikko. Rasmus ja Kalle nyökkäilevät vieressä.

Aikamoisia esikuvia nuoremmille urheilijoille koko porukka!

 

Fysioterapian lehtori Suvi Lamberg ja kielten lehtori Sari Parkkinen