Olen Topias Nilivaara ja opiskelen Kouvolassa tradenomiksi, johdon assistenttityö ja kielet linjalla. Opinnoissani olen suuntautunut viestintään. Olen nyt ollut reilun kuukauden harjoittelussa Musiikkituottajat ry:ssä.

 

 

Musiikkituottajat on Suomessa toimivien äänitetuottajien kattojärjestö, jonka tarkoitus on kehittää suomalaisen musiikkialan toimintaedellytyksiä. Alan edunvalvonnan lisäksi musiikkituottajat vastaavat musiikkimyynnin tilastoista, ISRC-koodin hallinnoinnista, kultalevyistä, Suomen Virallisista Listoista ja Emma-gaalan järjestämisestä. Se on myös kansainvälisen tuottajajärjestön IFPI:n kansallinen ryhmä suomessa.

Miksi kiinnostuin paikasta?

Harjoittelupaikka tuli hakuun alkukesästä 2017, ja päätin hakea, koska en ollut vielä suorittanut opiskeluihin kuuluvaa harjoittelua. Paikka vaikutti mielenkiintoiselta ja täysin erilaiselta kuin mitä yleensä on ollut. En ole koskaan pitänyt itseäni ”super” musikaalisena, mutta päätin kuitenkin hakea, vaikka ala ei ollutkaan tuttu. Pääsin paikkaan ja muutto Helsingin Punavuoreen oli edessä.

Ensimmäinen kuukausi

Paikkaan olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Sain oman työhuoneen ja koneen, myös työkaverit ovat mukavia. Tunnelma on rento, mutta tehtävät pitää tehdä. Yhtäkään epämukavaa päivää ei ole ollut, enkä usko, että tulee.

Viestintää eri henkilöiden tai levy-yhtiöiden kanssa tulee harjoitettua päivittäin. Lisäksi some-päivitysten, uutiskirjeiden ja uutisten teko sekä nettisivuille että eri some-kanaviin on ollut lähes jokapäiväistä hommaa.

 

Ensimmäisen kuukauden aikana olen päässyt tekemään oikeastaan kaikkia paikan esittelytekstissä mainitsemiani asioita. Ensimmäisellä viikolla edellinen harjoittelija oli muutaman päivän kanssani ja opasti tehtäviin ja järjestelmiin. Tärkeimpien tehtävien oppiminen oli lopulta helpompaa kuin miltä aluksi vaikutti.

Viestintää eri henkilöiden tai levy-yhtiöiden kanssa tulee harjoitettua päivittäin. Lisäksi some-päivitysten, uutiskirjeiden ja uutisten teko sekä nettisivuille että eri some-kanaviin on ollut lähes jokapäiväistä hommaa. Koen, että viestinnän opinnoista on ollut paljon hyötyä tässä harjoittelussa, ja onkin harmi, että koulutus lopetetaan. Paljon on pitänyt tehdä itse ja oma-aloitteisuus on ollut plussaa. Tarkkuutta tarvitaan ja muutamat asiat tulee tarkistettua useampaan kertaan, vaikka ne sujuvatkin hyvin.

Mitä odotan jatkolta?

Jatkossa tehtävät ja kiire varmasti lisääntyvät. Emma-gaala lähestyy ja siihen liittyvät tehtävät esim. markkinointi ja viestintä ovat lisääntyneet joka viikko. Suomen virallisten listojen päivittely ja viestinnän eri tehtävät jatkuvat joka viikko ja niihin en odota muutosta. Odotan, että pääsen näkemään vierestä Emma-gaalan kokoisen tapahtuman tuottamista ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin tältä alalta.

 

Topias Nilivaara
Johdon assistenttityö ja kielet -opiskelija

 

Xamk on yksi Emma Gaalan kolmesta pääyhteistyökumppanista. Lue lisää yhteistyöstä: www.xamk.fi/emma