Hyvinvointiyrittäjyyttä on nostettu kovasti esille koulutuksessa, mikä on minusta todella hienoa. Itselläni on unelmana ja suunnitelmana toimia yrittäjänä ja luoda hyvinvointiin liittyviä palveluita.

Nimeni on Henrietta Klemola ja olen kotoisin Helsingistä. Opiskelen tradenomiksi englanninkielisessä Wellbeing Management koulutuksessa. Wellbeing Management -koulutus on niin uusi, että meillä aloitti kolmas ryhmä syksyllä 2021. Itse aloitin opinnot tammikuussa 2020. Syksyn 2019 yhteishaussa en onnistunut pääsykokeissa tarpeeksi, mutta sen jälkeisessä lisähaussa onnistuin!

Syksyllä 2022 alkaa suomenkielinen Hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen, tradenomi (AMK) -koulutus, mikä on sisällöltään sama kuin Wellbeing Management, mutta kokonaan suomenkielinen. Opiskelijoilla on siis mahdollisuus suorittaa opintoja molemmilla kielillä, suomeksi ja englanniksi.

Liiketaloutta, terveyttä ja hyvinvointia

Koulutus vaikutti hyvin mielenkiintoiselta, koska olin pitkään halunnut opiskella liiketaloutta. Liiketalous hyvinvointipalveluiden näkökulmasta vaikutti erittäin hyvältä lisältä, sillä olen urheilullinen ja vuosia ollut kiinnostunut paremmasta terveydestä ja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä osa-alueista. Koin, että mikä onni oli epäonnistua pääsykokeissa, muuten en olisi törmännyt tähän koulutukseen!

Hakuvaiheessa piti tehdä mm. motivaatiovideo, minkä tekemisessä koin epävarmuutta, mutta koulutuksen sisältö ja kova halu saada opiskelupaikka saivat minut panostamaan siihen. Kun tulos opiskelupaikan valinnasta saapui, olin todella kiitollinen ja innoissani päästessäni uusien opintojen pariin.

Ammattikorkeakoulussa opiskelu oli alkuun hyvin jännittävää ja olin todella innoissani aloittaessa opintoja, koska lukio-opinnoista oli jo muutama vuosi eikä opiskelu silloin maistunut, nyt olin aivan eri fiiliksillä ja valmiina uuteen jaksoon elämässäni.

Erityisosaamista hyvinvointipalveluihin ja yrittäjyyteen

On ollut hyvin kiinnostavaa huomata kuinka isossa ja tärkeässä roolissa hyvinvointipalvelut ovat ja kuinka oleellinen tämä uudenlainen koulutus on näiden palveluiden kannalta. Hyvinvointipalveluiden tarve on kasvanut entisestään ja niiden kehittäminen paremmaksi tarpeisiimme nähden on oleellista. On hienoa, että on voitu järjestää uudenlainen koulutus, mikä antaa meille erityisosaamista tähän alaan liittyen. Myös hyvinvointiyrittäjyyttä on nostettu kovasti esille koulutuksessa, mikä on minusta todella hienoa, koska itselläni on unelmana ja suunnitelmana toimia yrittäjänä ja luoda hyvinvointiin liittyviä palveluita.

Koulutus sopii erinomaisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita liiketalouden osaamisesta tai yrittäjyydestä ja etenkin, jos ala hyvinvointipalveluiden parissa kiinnostaa. Tästä koulutuksesta on mahdollista saada hyvinkin monenlaista osaamista, oli kiinnostus sitten enemmän markkinoinnissa, myynnissä tai tapahtumien ja palveluiden tuottamisessa. Joillakin kiinnostus on enemmän terveys- ja hyvinvointiteknologiaa kehittävissä yrityksissä tai sitten liikunta- ja ravitsemuspalveluiden tarjoamisessa. Parasta on, että näiden opintojen ohelle Xamk tarjoaa hyvin laajalti erilaisia opintojaksoja, joilla voi täydentää omaa osaamistaan sen mukaan mikä kiinnostaa.

Ideoita omaan yrittäjyyteen

Parasta opinnoissa on se, että pääsin ylipäätään opiskelemaan tätä alaa ja vielä samanhenkisten ihmisten kanssa. Koen, että tämä koulutus tukee ja antaa suuntaa sille mitä haluan tehdä opintojen jälkeen. Näen jatko-opinnot ylemmässä ammattikorkeakoulussa mahdollisena vaihtoehtona, mutta minulla on myös suuri into päästä hyödyntämään osaamistani ja keräämään arvokasta kokemusta työskentelemällä alan parissa. Haluan toimia yrittäjänä ja minulla on muutamia ideoita omaa yritystä ajatellen, joten niiden työstäminen kulkee mukavasti opintojen ohella.