NITA AHOLA

  • Nykyinen työnantaja KooKoo Hockey Oy, yhteisöpäällikkö
  • Asuinpaikka Kouvola
  • Aloittaa syksyllä 2022 opinnot Nuorisokasvatuksen ja kehittämisen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (yhteisöpedagogi, YAMK)

 

Nita Ahola on valmistunut Xamkin Mikkelin kampukselta yhteisöpedagogiksi vuonna 2019. Opiskelijauransa vuonna 2012 aloittanut Ahola avasi jo opiskeluaikanaan suhteita tulevaisuuden työuraa varten toimien esimerkiksi opiskelijakunta MAMOKin hallituksen puheenjohtajana ja Mikkelin Jukureille useammassa roolissa työskennellen. Syksyllä hän alkaa täydentämään osaamistaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kautta.

PALUU MIKKELISTÄ KOUVOLAAN

Ahola irtisanoutui työstään Mikkelissä jouluna 2017, jonka jälkeen hän muutti takaisin Kouvolaan. Työnkuva paikallisen jääkiekkojoukkueen leirissä vaihtui koulunkäynninohjaajan työhön ja opettajan sijaisuuksiin vanhasa kotikaupungissa. ”Kouvolaan paluu oli odotettua vaikeampaa, koska aiemmat ihmisverkostot, kaverit ja muut, olivat muuttaneet pois ja suhteita joutui alkaa rakentamaan uudestaan perhettä lukuun ottamatta. Mikkelissä suhteet olivat muodostuneet koulun ja töiden kautta, mikä oli siisteintä ikinä”, Ahola kertoo kiitollisena.

 

”Minuun on luotettu, uskottu sekä annettu luoda oma tontti”

 

Ahola aloitti työt KooKoo Hockey Oy:n yhteisöpäällikkönä elokuussa 2018 ja työ yhteisöpäällikkönä vastaakin sitä, mitä hän odotti. Tehtävässä ei ole ollut ketään ennen häntä ja tämän vuoksi hän onkin onnistunut luomaan täysin omat saappaansa. ”Pääsääntöisesti olen itseoppinut sähköisen viestinnän maailmassa Jukureiden sekä MAMOKin avulla. Otavan Opiston opintojen myötä sain lisää ammattimaisuutta toimintaan”, Ahola toteaa. Tulevaa kautta hän odottaa innolla ”Meillä on neljä vuotta takana KooKoon kanssa yhteistä taivalta, joista kaksi on koronavuotta. Nyt on sama fiilis kuin vuonna 2018, jolloin suunniteltiin innolla kaikkea uutta.”

 

”Koen, että ylemmän ammattikorkeakoulun puolelle kasvavat verkostot ovat suuri rikkaus perusopintojen päälle”

 

Suurin motivaattori ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen piilee itsensä kehittämisestä, jatkuvasta halusta kasvaa ja oppia. Taustalla on myös mielenkiinto siihen, mitä uutta koulutus tarjoaa nykyiseen työhön. Ylemmän tutkinnon suorittaminen on ollut myös asia, mikä on kytenyt Aholan ajatuksissa jo pidemmän aikaa ”Olen jo pidempään haaveillut ylemmän tutkinnon suorittamisessa ja ehkä nyt on oikea aika. Olen vähän sellainen, että en osaa sanoa ei ja jossain mielessä ylempi tutkinto on ollut ajatuksissa jo perusopintojen aikana”, hän toteaa.

 

”Koen, että Xamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu. Tiedän, että joustetaan ja opintoja voi suorittaa töiden ohella”

 

Tulevaan syksyyn Ahola lähtee innokkain mielin, sillä muistikuvat opiskeluajasta ovat myönteiset. Myös kokemus ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon pääsykoehaastattelusta oli miellyttävä, sillä haastattelijana oli tuttuja opettajia, joita aidosti kiinnosti se, minne elämä on haastateltavia kuljettanut. ”Parasta Xamkissa on elinikäinen oppiminen, joustavuus, mahdollisuus vaikuttaa ja se, että opettajat ovat lähellä oppilaita. Suhde opettajahenkilöstöön on hyvä. Opinnot olivat laadukkaita, opettajat ammattitaitoisia, edettiin opiskelijan hyvinvointi edellä.”

 

VINKKEJÄ OPISKELIJOILLE JA TYÖELÄMÄÄN

”Uskaltakaa pysyä uteliaina ja käyttäkää sitä hyödyksi. Täytyy itse uskaltaa olla se, joka ottaa ne ensiaskeleet, menee luokse ja käy kättelemässä sekä esittäytymässä. Ne ovat niitä ihmisiä, jotka jäävät mieleen. En olisi tässä ilman, että minua olisi suoraan pyydetty asioihin ja ilman että vastaisin kaikkeen joo, ja uskaltautunut kokeilla uusiakin juttuja. Olen tosi sosiaalinen, puhun paljon ja koen olevani helposti lähestyttävä. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse olla samanlaisia kuin minä ja hiljaisempikin ihminen voi jäädä mieleen hyvien käytöstapojen kautta.”

Ahola vannoo myös aikatauluttamisen nimeen. ”Aikatauluttakaa! Toitotan sitä kaikille, vaikka en välttämättä itse osaa. Laittakaa useampia deadlineja, ei vain isoja, mutta myös pienempiä esimerkiksi sivuhahmotelmille ja johdannoille. Näin ei yksi iso ”dedis” pääse yllättämään. Toivon, että minulle olisi kerrottu tuo jo opintojen aikana. Merkitkää kalenteriin myös liikunta, oma-aika ja vapaa-aika.”

 

Haastattelu tehty 6/2022