Mirka Himanen aloitti jalkaterapeutti (AMK) -koulutuksen opinnot monimuotona syksyllä 2020 Savonlinnan kampuksella.

Olen aiemmalta ammatiltani myyjä ja tehnyt niitä töitä vuodesta 2012. Kuten monella muullakin seisomatyötä tekevällä, oli myös minulla jalkaterissä kipuja, joita kävin lääkärillä näyttämässä saamatta kuitenkaan pysyvää apua. Lopulta otin ohjat omiin käsiin ja selvitin mitä jalkakivuille voi itse tehdä. Ja niillehän voi tehdä vaikka mitä. Sain apua kipuihini ja nälkä kasvoi syödessä.

…etsiessäni apua jalkaongelmiini törmäsin jalkaterapeutin koulutukseen.

 

Olin myös miettinyt alan vaihtoa muutaman vuoden ja etsiessäni apua jalkaongelmiini törmäsin jalkaterapeutin koulutukseen. Xamkin yksi neljästä kampuksesta sijaitsee kotipaikkakunnallani ja se toi rohkaisua lähteä Savonlinnaan opiskelemaan.

Opiskelujen aloitus ja elämänmuutos työstä opintovapaalle jäädessä jännitti, mutta opiskeluaika on kuitenkin ollut hyvin antoisaa. Olen saanut paljon uusia ihania ihmisiä elämääni opintojen myötä. Koulumatkatkin taittuvat mukavasti kimppakyydillä ja tarvittaessa majoitumme yhdessä luokkalaisten kanssa.

Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja rakennettu niin, että aiempien kurssien opit loksahtelevat tulevilla kursseilla paikoilleen. Välillä toki on pallo hukassa, mutta toisinaan taas tuntee itsensä jo hyvin taitavaksi. Vertaistukea ja apua löytyy onneksi läheltä niin opettajilta kuin opiskelutovereilta. Savonlinnan kampus on sopivan kokoinen ja osa harjoitteluista onnistuu omalla klinikalla.

Monimuoto-opinnot mahdollistavat opintojen rytmittämisen oman mielen mukaan. Entisenä vuorotyöläisenä nautin, kun voin opiskella päivätyöläisen rytmissä. Opintoja voi myös nopeuttaa niin halutessaan esimerkiksi opiskelemalla myös kesäisin. Osa luokkalaisistani käy myös töissä opintojensa ohella.

Erityisesti kuntoutuspuoli kiinnostaa tällä hetkellä.

 

Opintojen aiheet vaihtelevat ja mielenkiinto sekä tiedonjano alaa kohtaa kasvaa koko ajan. Opiskeltavat asiat ei lopu kesken.

Erityisesti kuntoutuspuoli kiinnostaa tällä hetkellä. Odotan pääseväni uppoutumaan aiheeseen vielä enemmän ja mahdollisesti tulevaisuudessa työskentelemään sen parissa.

Jalkaterapia on hyvin ihmisläheinen ala ja siinä pääsee näkemään kädenjälkensä. Mikäli ihmisten auttaminen ja kehon toiminnan ymmärtäminen ovat lähellä sydäntäsi voivat jalkaterapeutin opinnot olla sinunkin juttusi, kuten koen sen itselleni olevan.

  

 

Kirjoita kommentti

*