Olen Maikki Kokkonen, jalkaterapeutti ja koulutettu hieroja Enonkoskelta. Valmistuin Mikkelin ammattikorkeakoulusta (Xamkin edeltäjä) jalkaterapeutiksi joulukuussa 2015. Nykyään työskentelen omassa yrityksessäni hieronnan ja jalkaterapian merkeissä. Lisäksi olen toisella yrittäjällä töissä ja teen siellä samoja työtehtäviä kuin omassanikin.

 

Maikki Kokkonen

Jalkaterapeutiksi opiskelu Savonlinnassa oli mukavaa. Kampuksen ollessa pieni opiskelijat tunsivat hyvin toisensa. Ja koska jalkaterapiassa oli silloin pieni opiskelijamäärä, myös opettajat tunsivat opiskelijat hyvin. Jokainen opiskelija otettiin vastaan yksilönä ja opettajilta sai hyvin tukea ja apua aina tarvittaessa. Yksi parhaista asioista opiskelujen aikana oli yhteisöllisyys.

Työura valmistumisen jälkeen

Valmistuin jalkaterapeutiksi joulukuussa 2015 ja aloitin työt Pieksämäen terveyskeskuksessa jalkaterapeutin äitiyslomansijaisena tammikuussa 2016. Tuo sijaisuus kesti toukokuun 2017 loppuun. Lisäksi olen tehnyt erimittaisia jalkaterapeutin sijaisuuksia Kuopion terveyskeskuksessa tammikuun 2016 ja joulukuun 2020 välillä. Xamkissa olin tuntiopettajana elokuusta joulukuuhun vuonna 2017 sekä luennoitsijana keväällä 2018.

Oman yrityksen perustin jos opiskeluaikana, mutta päätyökseni sen aloitin kesäkuussa 2017. Yritykseni toimii pääsääntöisesti Joroisissa vuoden 2021 kesään asti ja sitten siirrän yritykseni nykyiselle asuinpaikkakunnalleni. Jonkin verran työskentelen myös lähikunnissa, etenkin Rantasalmella, josta olen kotoisin. Siellä teen yhteistyötä paikallisen fysioterapeuttiyrittäjän kanssa sekä terveyskeskuksen diabeteshoitajan kanssa.

Sekä Pieksämäen että Kuopion työpaikkoihin auttoi opiskeluaikana tehdyt harjoittelut. Verkostoja kannattaa luoda jo silloin. Opiskeluaikana kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valitsee harjoitteluihin erilaisia paikkoja sekä kysellä esimerkiksi lomien sijaisuuksista, jolloin voi saada kesätöitä sitä kautta.

Koska liikunta on hyvin vahvasti arjessani mukana, haluaisin tulevaisuudessa yhdistää edelliset ammattini liikuntaan. Liikuntaneuvojan opinnot ovat olleet lisäopintoina mielessä, mutta vielä ei ole niiden aika. Koska pääsääntöisesti olen työskennellyt terveydenhuollon parissa, kiinnostaa tulevaisuudessa myös muut jalkaterapian osa-alueet.

 

Maikki Kokkonen
Jalkaterapeutti (AMK)