Jenni Porvari opiskelee Kouvolan kampuksella tradenomiksi. Tällä hetkellä Jenni työskentelee Elementit-E Oy nimisessä yrityksessä projektikoordinaattorina. Työpaikan Jenni sai Xamkin yritysvierailun kautta ja samalla hän sai syventävän harjoittelupaikan.  Jenni on mukana myös Kouvolan Asuntomessut-projektissa ja on päässyt seuraamaan talon rakentamista pala palalta.

Jenni Porvari työskentelee Elementit-E Oy:llä ja on mukana Kouvolan Asuntomessut 2019-projektissa.

Moi Jenni! Mitä opiskelet Xamkin Kouvolan kampuksella?

Olen Jenni Porvari, 21- vuotias ja opiskelen tradenomiksi monimuotona. Tarkempi linja on myynti, markkinointi ja palvelumuotoilu. Aloitin opintoni syksyllä 2017 ja olen tehnyt töitä läpi opintojeni. Tavoite valmistumisaika olisi joulukuu 2020. Ennen nykyistä projektikoordinaattorin paikkaa työskentelin kahden liikkeen myymäläpäällikkönä, sekä erään tehtaanmyymälän vastaavana.

Hain Xamkiin lähinnä sen sijainnin takia. Minulle ajatus pelkästä opiskelusta ei sopinut, joten xamk sopi koulutustarjonnan, sekä sijainnin kannalta omiin tarpeisiini. Halusin yhdistää opinnot ja työelämän parhaani mukaan. Mulla tosiaan ajatuksena on aina ollut, että hoidan opinnot työn ohella ja xamkissa se on ollut mahdollista. Minulla on korkeat tavoitteet elämän suhteen ja koen laadukkaan koulutuksen edistävän niitä.

Millaista opiskelu on ollut? Ja mitä opinnot pitävät siällään?

Opiskelu on ollut mielestäni ihan mielenkiintoista. Kuitenkin olen itse enemmän tekijä, kuin lukija. Koulutus on hyvin tärkeä, jotta pärjää työelämässä. Kurssit ovat pohjautuneet paljon ryhmätöihin. Minusta ne opettavat tärkeitä sosiaalisia taitoja, mutta itsenäinen työskentely on liian vähäistä. Koen oppineeni hyödyllisiä taitoja kursseista, mitä olen päässyt soveltamaan käytännössä.

Xamk tekee yhteistyötä Elementit E:n kanssa. Työskentelet tällä hetkellä yrityksessä – millaista se on ollut?

Tällä hetkellä työskentelen Elementit-E Oy nimisessä yrityksessä projektikoordinaattorina. Elementit E Oy rakentaa päiväkoteja, hoivakoteja, kouluja, kerhotiloja ja nyt myös Asuntomessuille taloa.

Sain työpaikan itseasiassa Xamkin yritysvierailun kautta. Pääsin tapaamaan Elementtien omistajaa Veli Hyyryläistä ja kävin häneltä kysymässä olisiko heillä mahdollisesti minulle jotain työtä tarjolla. Samalla sain itselleni syventävän harjoittelupaikan. Olen nauttinut suunnattomasti yrityksessä työskentelystä! Mielestäni Elementit-E Oy on malliesimerkki siitä, miten yrityksen kannattaa toimia. Työntekijöistä pidetään huolta ja heitä ohjataan tekemään parhaansa. Työnjohto on aina tavoitettavissa ja heiltä saa apua tilanteeseen, kuin tilanteeseen.

Millaista on ollut työskentely liittyen Kouvolan Asuntomessuihin? Mikä on ollut parasta?

Tosiaan toimenkuvani koskee Kouvolan Asuntomessuja 2019. Elementit-E Oy rakentaa omakotitaloa messujen rantakortteliin. Olen päässyt seuraaman moduulien rakentamista tehtaalla ja niiden siirtoa tontille. On ollut uskomatonta nähdä miten nopeasti näinkin iso projekti rakentuu. Olen tehnyt myös tiivistä yhteistyötä Asuntomessu toimiston kanssa. Kokonaisuudessaan projektissa on mukana huippu porukka, jolla saadaan uskomattomia tuloksia!

Työpäivät minulla koostuvat esimerkiksi: erilaisista palavereista, some markkinoinnista, aikataulutuksesta ja messuesittelijöiden rekrytoinnista. Tällä hetkellä suunnitteilla on esittelijöiden koulutus ja messukohteiden työvuorot. Työ on minusta sopivan haastavaa ja olen päässyt kehittymään työntekijänä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Tulevaisuuden haaveina minulla on vaihtoon lähteminen. Toiveena olisi päästä Skotlantiin, mutta en tiedä miten sen nyt käy. Työelämän suhteen toivon työskenteleväni jatkossakin erilaisissa projekteissa ja työni ei rajoittuisi yhteen paikkaan. Olen myös haaveillut työskenteleväni ainakin osaksi ulkomailla, mutta jännä nähdä mihin se elämä vie loppujenlopuksi!

Kiitos haastattelusta!

 

Yläkuvassa: Havainnekuva Villa Element talosta Korian pioneeripuistossa. Talo on yksi Asuntomessut 2019 kohteista.