Haastattelussa yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija Sanni Rihu

Kouvolasta kotoisin oleva Sanni Rihu on aina halunnut työskennellä lasten ja nuorten parissa. Ensin hän ajatteli opettajan opintoja, mutta valitsi kuitenkin yhteisöpedagogikoulutuksen lähinnä koulutuksen tarjoaman monipuolisemman tehtäväkentän takia. Opinnot hän aloitti Mamkissa syksyllä 2014.

Miksi valitsit Mamkin/Xamkin opiskelupaikaksi?
Kävin pääsykokeissa myös toisessa yhteisöpedagogikoulutusta tarjoavassa ammattikorkeakoulussa, mutta Mamk/Xamk vaikutti paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Lisäksi halusin opiskella koulussa, jossa on opiskelijoita myös muilta aloilta. Olin kuullut paljon hyvää koulusta ja Mikkelistä.

Millaiset pääsykokeet olivat?
Pääsykokeet olivat kivat! Niissä pääsi käyttämään ja näyttämään omia taitojaan monipuolisesti. Pääsykokeissa pärjäsi sellaisena kuin on, ei tarvinnut perehtyä ennakkomateriaaleihin tai muuta sellaista. Yksilöhaastattelu oli mielestäni ihan huippu. Sen lisäksi pääsykokeissa oli ohjaustehtävä ja ryhmätehtävä.

Millaista on opiskella ammattikorkeakoulussa?
Opiskelu on mielekästä, kun tietää olevansa oikealla alalla! Pärjääminen on paljon itsestä kiinni. Lukioon verrattuna erona on, että pitää ottaa itse enemmän vastuuta omasta tekemisestä ja opintojen edistymisestä.

Mikä on ollut kiinnostavinta opiskelussa?
Kiinnostavinta on ollut opintojen laaja-alaisuus. Kurssit ovat hyvin monipuolisia ja toiminnallisia. Jos et osaa leikkiä, opit varmasti! Esimerkiksi keväällä 2015 olimme leirikurssilla Bengtsårin saarella Hangon edustalla. Vettä satoi kolme päivää, teltat eivät tahtoneet myrskyssä pysyä pystyssä, kaikki oli märkää ja haisimme savulle. Ikimuistoinen kokemus!

 

Yhteisöpedagogi leirikoulussa Bengtsårin saarella

 

Kenelle suosittelisit koulutustasi?
Yhteisöpedagogikoulutusta voin suositella sosiaalisille ja avoimille ihmisille, jotka tykkäävät työskennellä nuorten parissa. Yhteisöpedagogien tehtäväkenttä on laaja: voit työskennellä esim. nuorisotalolla, erityisnuorisotyössä, etsivänä nuorisotyöntekijänä, koulunuorisotyössä, lastensuojelulaitoksessa tai järjestöissä.

Työllistymismahdollisuudet ovat siis hyvät ja suurin osa opiskelijoista työllistyykin heti valmistumisen jälkeen.

Mikä on mielestäsi parasta Mamkissa/Xamkissa?
Parasta ovat ihmiset – sekä opiskelijat että henkilökunta – ja yhteisöllisyys. Teemme paljon kaikenlaista yhdessä koulukavereiden kanssa myös koulun ulkopuolella. Opiskeluympäristö on viihtyisä ja harrastusmahdollisuudet hyvät. Itse harrastan urheilua ja koulun sali on huippuhyvä.

Hyödyllisin oppimasi asia?
Olen oppinut priorisoimaan asioita ja stressin hallintaa. Näitä taitoja tarvitaan varmasti myös aikanaan työelämässä.