Jenni Luukka opiskelee Xamkissa liiketalouden tradenomiksi ja erikoistuu julkishallintoon ja juridiikkaan. Kotikaupunkia Kotkaa tärkeänä ja rakkaana pitävä Jenni halusikin ensisijaisesti opiskelemaan juuri Xamkiin 

Kuva Jenni Luukka

 

Heippa! Täällä kirjoittelee Kotkassa asuva liiketalouden tradenomiopiskelija Jenni Luukka. Aloitin opintoni viime vuoden tammikuussa monimuoto-toteutuksessa Kouvolan kampuksella. Opintoja on siis takana vähän yli vuoden verran, ja nyt toisena vuonna aloitin erikoistumisala opintoni julkishallinnon ja juridiikan osalta. Tarkoituksenani on suorittaa oikeustradenomiopinnot. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että jokainen erikoistumisalaani liittyvä valinnainen kurssi (pakollisten lisäksi) täytyy suorittaa hyväksytysti.  

Yritin monta vuotta päästä sosionomikoulutukseen Kotkan kampukselle, mutta hakeminen ei koskaan saavuttanut toivottua lopputulosta. Olen työskennellyt myyjänä muutaman vuoden ja tästä lähdinkin jatkojalostamaan ideaa aikaisemman osaamiseni täydentämisestä. Tradenomikoulutus tuntuikin näin ollen houkuttelevalta ja järkevältä. Hain koulutukseen ja pääsin sisään, mutta mietin hartaasti, otanko opiskelupaikkaa vastaan vai en. Hain vahvistusta päätökselleni keskustelemalla vanhan tuttuni kanssa, joka opiskeli silloin täysin samaa alaa ja suuntautumisvaihtoehtoa kuin minä nyt. Hän mm. kertoi, että oli suorittamassa syventävää harjoittelujaksoa poliisissa. Sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, tämä on minun paikkani! Lapsesta asti olen haaveillut lakimiehen ammatista, enkä tähän mennessä ollut edes kuullutkaan nimikkeestä ”oikeustradenomi”. Oikeustradenomi voi työskennellä esimerkiksi käräjäsihteerinä tai oikeusaputoimistossa. 

Xamk on tuntunut minulle ensin hieman vieraalta sen takia, koska olen kokenut, etten löydä koulutusvaihtoehdoista itselleni sopivaa ja kiinnostavaa alaa. Joten voitte kuvitella sen helpotuksen tunteen määrän sydämessäni, kun täysin sattuman kautta kuulin Kouvolan kampuksella olevan omaa lapsuuden haavettani sivuava suuntautumisvaihtoehto! Ensisijainen vaihtoehto Xamk on ollut aina, koska kotikaupunkini Kotka on minulle todella rakas ja tärkeä paikka.  

Minulle on tullut myös super-isona positiivisena yllätyksenä se, kuinka paljon omiin opintoihinsa voi oikeasti vaikuttaa! On ollut upeaa opiskella juuri niitä aihealueita, jotka itseään kiinnostavat esimerkiksi somen tekemistä. Viime vuoden syksystä lähtien olen ollut mukana Emma Gaalan -someviestintä opintojaksolla. Sen ansiosta tiimimme pääsi tuottamaan työmme hedelmiä Xamkin someen Emma Gaala -yhteistyöhön liittyen. Xamk antaa hienoja mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. On vain omasta rohkeudesta kiinni antaako niiden muuttaa opintojensa ja elämänsä suuntaa!  

Xamk antaa hienoja mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen.

 

Olin siis kolmenkympin kynnyksellä, kun päätin, että nyt on aika lopettaa jossittelu ja paikallaan polkeminen ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Aikuisena opiskeleminen on ollut vapaata, omien aikataulujen laatimista, oppimisesta huolehtimista, aivonystyröiden herättelemistä ja onnistumisen kokemuksia. Haaveissani on aina ollut korkeakoulututkinnon suorittaminen, joten en ole katunut hetkeäkään sitä, että astuin mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kannan nyt ylpeydellä titteliä opiskelija.  

Suosittelen opiskelua kaikille, jotka kokevat sen yhtään kiinnostavan, ja esimerkiksi jos haluat syventää omaa aiempaa osaamistasi. Omaa koulutustani suosittelisin ihmiselle, joka on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, haluaa tulevaisuudessa työskennellä yhteistyössä ihmisten kanssa ja on valmis työskentelemään oman kehittymisensä eteen. Opiskelijana täytyy myös muistaa olla armollinen itselleen ja huolehtia omasta jaksamisestaan.  

 

Jenni Luukka

Liiketalouden tradenomi (AMK) -opiskelija