Hei! Minä olen Inka Sulin ja nyt pääsette kurkistamaan minun kahteen päivääni päiväkirjatyylisesti.

Mutta ensin hieman itsestäni… Olen 23-vuotias, asun Tampereella ja opiskelen Kaakkois- Suomen ammattikorkeakoulussa Savonlinnassa monimuotona jalkaterapeutiksi. Nyt on meneillään kolmas vuoteni ja ollaan aloittelemassa opinnäytetyötä.

Entiseltä koulutukseltani olen personal trainer ja harrastuksiini kuuluu kuntosali sekä koirani Tildan kanssa lenkkeily. Pääasiassa päiväni kuluvat siis kotona opiskellen ja kuntoillen.

Lähiviikkoina taas meininki on ihan erilainen. Silloin lähden sunnuntaina Savonlinnaan ja tulen perjantaina takaisin kotiin. Tässä siis syy miksi haluan kertoa kahdesta eri päivästä; toinen etäviikolta ja toinen lähiviikolta.

Päivä etäviikolta

Huomenta! Kello on 7 ja herään kellon pirinään sekä kahvin tuoksuun. Tilda tulee myös ilmoittamaan, hyppäämällä päälleni ja häntää heiluttaen, että on aika herätä.

Laitan puuron mikroon ja kaadan kahvia mukiin. Aamu siis alkaa kunnon aamupalalla, jonka saan jakaa mieheni kanssa. Tässä vaiheessa Tilda on itse kipittänyt sänkyyn nukkumaan.

Aamupalan syötyämme alkaa molempien työpäivät. Kuitenkin ennen kuin voin aloittaa omat työni suuntaan etsimään peittokasasta karvakasaa, ja suuntaamme lenkille. Tänä aamuna ei aurinko paistanut eikä linnut laulanut, vaan satoi räntää ja oli harmaata, jonka johdosta Tilda ”the hienohelma” ilmoitti, että emme mene sitten pitkää lenkkiä.

Lenkiltä tultuamme Tilda juoksee sänkyyn ja minä suuntaan tietokoneen ääreen, aika ryhtyä töihin.  Learn auki ja tehtävien kimppuun (Learn on netissä oleva opintoalusta mistä löytyvät kaikki opintojaksot).

Jossain vaiheessa Tilda ilmaantuu tokkuraisena ja hyppää syliin apuriksi. Muutamat tehtävät tehtyäni ja palautettuani on pakko suunnata pienen ulkoilun kautta salille. Tänään salilla on hieman lyhyt treeni, sillä ammattiruotsin tunti ac-yhteydellä alkaa klo 16.

Klo 18 tunti loppuu. Nyt voin lösähtää sohvalle hetkeksi, ennen kuin pitää käydä päivän viimeinen lenkki ja suunnata yöpuulle.

Päivä lähiviikolta

Huomenta! Klo on 6.50 kun kello pärähtää soimaan, nousen ja toivotan Kristalle (hän on hyvä ystäväni ja samalla luokalla) hyvää huomenta. Olemme siis Savonlinnassa ja lähiviikko on alkanut.

Aamu alkaa aamupalalla ja muumeilla, jonka jälkeen lähdemme kävelemään koululle. Nyt se aurinko onneksi paistaa ja kevään merkkejä rupeaa olemaan ilmassa.

Ensimmäisenä meillä on korkean riskin asiakkaat -kurssin tunnit. Tunneilla käsitellään tänään postereita.

Meillä oli etäviikoilla tehtävänä tehdä ryhmissä englannin kieliset posterit eli pienet esitelmät jokaiselle määrätyistä aiheista. Nyt on siis kansainvälinen viikko eli eri maista tulee opettajia tutustumaan meidän kouluun.

Meidän ryhmällä oli aiheena ”Uusi teknologia haavan syntytavan tunnistamiseen” – Jorma Lahtelan kirjoittama tutkimusartikkeli. Teimme tästä artikkelista tiivistelmän, jonka käänsimme englanniksi. Nyt kävimme opettajan kanssa läpi, onko korjattavaa, ja saimme harjoitella luokan edessä posterin esittämistä. Jokaisen posterin ideana oli tuoda jalkaterapiasta tietoa vieraileville opettajille.

Päivä on puolessa välissä ja olemme ehtineet lopettamaan ensimäiset tunnit sekä käymään syömässä. Seuraavaksi suuntaamme Terveysalan tutkimus ja kehittäminen -kurssin tunnille. Tunnilla meillä oli teoriaa ja kävimme läpi mm. tutkimusprosessia, määrällistä ja laadullista tutkimusta sekä kirjallisuuskatsausta ja tuotekehittelyä.

Koulupäivä on nyt ohi ja kello on 16.15. Seuraavaksi lähdemme Kristan kanssa koulun kuntosalille. Hyvän treenin jälkeen suuntaamme kämpille syömään, saunaan ja nukkumaan.

Tässä kurkistus minun kahdesta päivästäni, toivottavasti piditte kertomuksestani!

Inka

Kirjoita kommentti

*