Kampustapahtumissa me ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijat olimme paikan päällä toteuttamassa suunniteltuja juttuja. Vanhemmat opiskelijat suunnittelivat. Kampustapahtuman tarkoituksena oli löytää työ- tai harjoittelupaikkoja, toimeksiantajia sekä mahdollisuus toisen asteen opiskelijoille tutustua eri koulutusaloihin Xamkissa.

Lähdimme Kouvolan kampustapahtumaan Mikkelistä linja-autolla kello 7.00. Paikan päälle saavuttaessa kaksi meistä ykkösvuotisista restonomiopiskelijoista valitsi mennä restonomi pisteelle pitämään onnenpyörää. Päätimme millä värillä voittaa mitäkin ja järjestelimme pöytää hieman. Kolmas restonomiopiskelija piti opoille suunnatusta kahvilasta huolta, että kahvi, muut juomat eikä tarjottava loppuisi. Onnenpyörässä pyörittämällä voitti erilaisia karkkeja.

 

Mukana oli Xamkin pisteiden lisäksi erilaisia yrityksiä.

Kuvissa näkyy myös Mikkelin opoille suunnatussa kahvilassa tarjottavia, jonka restonomiopiskelijat ovat toteuttaneet.

Tapahtumassa oli myös paljon erilaisia yrityksiä paikalla, jossa oli loistava mahdollisuus verkostoitua työnantajien kanssa. Kynnys oli paljon matalampi verkostoitumiseen, kun pääsi tapaamaan ihmisiä kasvotusten.

Kuvissa näkyvät Järvisydämen, UPM ja Wickholmin pisteet. Muissa yrityksen pisteillä pääsi mm. kokeilemaan vr-laseja, juttelemaan ensiasuntoon säästämisestä ja yrittämisestä.

Tapahtumissa oli esittelypisteiden lisäksi tutustumista laboratorion tekniikoihin, sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin sekä koulutustietoiskuja mm. metsätalousinsinööreistä, jalkaterapeuteista, turvallisuusalasta ja sosionomeista.

Tapahtumassa oli mahdollisuus kokeilla fysioterapeuttien simulaattoria.
Yhteisöpedagogien pisteellä pääsi pohdiskelemaan nuorisokasvatusta.

 

Teksti ja kuvat: Ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija Marjo

 

Kirjoita kommentti

*