Moikka!

Me ollaan Tiina, Iina ja Paulina, kaikki kolme mukana Promoottori-opintojaksolla. Tämän opintojakson opiskelijoille tarjottiin syksyllä 2018 yhdeksi työtehtäväksi lähteä juontamaan Kampustapahtumia ja pitämään auditorioissa yleisesittely Xamkista vieraille. Emme tuolloin vielä tunteneet toisiamme, mutta päädyimme kaikki kolme mukaan tähän juontamishommaan.

Alkuun työ hieman hirvitti, tulisin esiintymään näissä tapahtumissa melko isoille yleisöille eri kampuksilla.

 

Alkuun työ hieman hirvitti, tulisin esiintymään näissä tapahtumissa melko isoille yleisöille eri kampuksilla. Puhuminen yleisön edessä ei ole ikinä ollut meille helppo tilanne. Toisaalta tässä oli myös erittäin oivallinen mahdollisuus haastaa itseään.

Ennen tapahtumia pidimme muutaman suunnittelupalaverin, jossa kävimme esittelymateriaalia sekä eri kampusten tapahtumien kulkua lävitse. Harjoittelimme myös kerran esityksemme yhdessä puhuen tyhjälle luokalle. Tämä tuntui hieman hassulta, mutta oli tärkeä jo senkin vuoksi, että pystyimme paremmin hahmottamaan ajallisesti esityksen kulkua ja kestoa.

Savonlinnan kamputapahtuma

 

Kampustapahtumat alkoivat Mikkelistä ja ensimmäinen esiintyminen jännitti meitä kaikkia. Osan suunnittelemistamme asioista unohdimme sanoa ja huomasimme lopuksi, että esitys tuli käytyä hieman liian nopeasti lävitse. Yleisöhän ei tätä kuitenkaan tiennyt ja kaikki tärkeimmät asiat tuli käytyä läpi, joten ei hätää.

Pikkuhiljaa tapahtumien edetessä seuraaville kampuksille ja esiintymiskokemuksen lisääntyessä, homma alkoi käydä rennommaksi ja sujuvammaksi. Meillä oli toimiva ja hyvä juontajakolmikko, jos joku unohti asioita esityksessä, niin toinen pystyi paikkaamaan ja auttamaan. Olikin mahtavaa, että saimme samalla porukalla vetää esitykset läpi jokaisessa neljässä tapahtumassa.

Näissä tilanteissa oppii myös käsittelemään omaa jännitystä ja onnistumisen kokemusten myötä saa harjoiteltua sen kääntämistä positiiviseksi voimavaraksi.

 

Se, mitä tämä juontotehtävä antoi meille opintopisteiden lisäksi, oli ensisijaisesti hurja määrä esiintymiskokemusta. Tämä oli myös yksi niistä pointeista, mitä jokainen meistä kokemukselta halusi. Näissä tilanteissa oppii myös käsittelemään omaa jännitystä ja onnistumisen kokemusten myötä saa harjoiteltua sen kääntämistä positiiviseksi voimavaraksi. Usein kuulee sanottavan, että epämukavuusalueella toimiminen on opettavaista ja antoisaa. Allekirjoitamme ajatuksen täysin, kehittyäkseen täytyy haastaa itseään. Haasteet voivat olla pieniä tai suuria, mutta toimivat loistavana positiivisena stressiärsykkeenä.

Kampustapahtumien juontotyö tutustutti meidät myös uusiin ihmisiin sekä Xamkin eri kampuksiin. Reissupäivät olivat mukavia, automatkat leppoisia (kun sai vain nauttia kyytiläisen roolista) ja päivät humpsahtivat aina nopeasti iltaan. Viimeisessä kampustapahtumassa Savonlinnassa ihmettelimme hieman haikeina sitä, kuinka nopeasti kaikki oli ohi.

Kaiken kaikkiaan kokemus, jonka tekisimme milloin tahansa uudestaan. Tämän päivän työelämässä arvostetaan esiintymiskokemusta ja –taitoa. Tällaiset tilaisuudet ovat mitä mainioimpia tapoja saada harjoitusta ja kehittyä esiintyjänä. Tilaisuus on osa oikeaa tapahtumaa ja yleisöä on paikalla vaihtelevia määriä, joten hommaan täytyy jaksaa hieman paneutua ja toisaalta myös sitoutua muutamaan työ-/reissupäivään.

Oikealla asenteella ja hyvällä tiimillä tämä oli ennen kaikkea hauskaa!

 

Kirjoita kommentti

*