Eerika Korpela opiskelee liiketalouden koulutuksessa taloushallinnon tradenomiksi.

Opinnoissa saa paljon käytännönkokemusta

– Olin lukion jälkeen töissä vuoden, josta sain innostuksen ja motivaation lähteä opiskelemaan liiketaloutta. En halunnut jäädä tuttuun Jyväskylään, joten päätin hakeutua muualle ja Mikkeli vaikutti parhaimmalta vaihtoehdolta.

– Lukiossa opiskeltiin yleissivistäviä aineita teoriapainotteisesti. Ammattikorkeakoulussa opiskelu on käytännön läheistä, mielenkiintoista ja myös haasteita löytyy. Täällä pääsee harjoittelemaan esimerkiksi yritysten kirjanpitoa, palkanlaskentaa ja kuinka ylipäätänsä yritysten ja organisaatioiden talous pyörii. Liiketalouden opinnot ovat vastanneet odotuksiani ja tukevat omia tulevaisuuden suunnitelmiani.

– Mikkelin kampus on sopivan kokoinen. Täällä opiskelija ei huku massaan ja opettajat oppivat tuntemaan meidät. Oppimisympäristö miellyttävä ja viihtyisä ja eri alojen opiskelijoiden on helppo kohdata ja verkostoitua toisiinsa opiskeluaikana.

Opiskelijakuntatoiminnasta ja projektiopinnoista eväitä työelämään

– Olen tällä hetkellä Mikkelin tradenomiopiskelijat ry:n hallituksessa rahastonhoitajana sekä toimin liiketoimivastaavana Kampuksen kahvilassa. Lähdin toimintaan mukaan puheenjohtajamme vakuuttavien puheiden ansiosta ja tajusin kuinka paljon tulen hyötymään tästä ja saan hyvää kokemusta. Ehdottomasti kannattaa olla aktiivinen ja osallistua opiskeluaikana hallitus- ja opiskelijakuntatoimintaan! Toiminnasta saa paljon kokemusta, uusia suhteita ja lisää sisältöä opiskeluun.

– Opinnoissa on myös mahdollista osallistua projekteihin jos haluaa. Esimerkiksi projektiosaamisen kurssilla ryhmille valittiin eri projektit, joita työstettiin koko syksy. Itse tein asiakastyytyväisyyskyselyn omalle yhteistyöyritykselle. Opin suunnittelemaan, aikatauluttamaan ja toteuttamaan projektia sekä kommunikoimaan oman ryhmän ja tehtävänannon antaneen yrityksen kanssa.

Kavereita, pippaloita ja liikuntaa

– Oman halun, innon ja mielenkiinnon mukaan voi valita opintoihin sisältyviä kursseja ja erikoistua joko markkinointiin tai taloushallintoon.

– Parasta opinnoissa on ehdottomasti mahtava ryhmähenki opiskelukavereiden sekä ammattitaitoisten opettajien kanssa! Tietenkin kaikki opiskelun ohella tulevat erilaiset tapahtumat ja pippalot ovat myös huippuja.

– Mikkelikin tuntuu jo kodilta. Opiskelijaelämä on vauhdikasta Mikkelissä ja palvelut sekä monet liikkumismahdollisuudet löytyvät läheltä ja helposti. Isona plussana on opiskelijoille ilmainen kuntosali kampuksella. Mikkelistä löytyy myös hyvät lenkkeilymaastot, mikä on hyvä, sillä tykkään lenkkeillä paljon.

Monipuolinen liiketalouden ala mahdollistaa työllistymisen hyvinkin erilaisiin tehtäviin

– Aion jatkaa opiskelua vielä valmistumisen jälkeen. Suunnitelmissa on hakea kauppakorkeakouluun tai muutaman vuoden työnteon jälkeen suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

– Tradenomien on mahdollista sijoittua johto-, kehittämis-, suunnittelu-, markkinointi- ja myyntitehtäviin. Tulevaisuudessa haluaisinkin työskennellä jonkun yrityksen talousosastolla tai pankissa rahoitusosastolla. Finanssiala ylipäätänsä kiinnostaa minua eniten. Kannattaakin olla aktiivinen, jotta saa sen työpaikan minkä haluaa!

Kirjoita kommentti

*