Oletko ajatellut opiskella liiketalouden tutkintosi normaalissa kolmessa ja puolessa vuodessa vai kiinnostaisiko sinua nopeuttaa valmistumistasi?

Monellakaan opiskelijoista ei ole tarvetta nopeuttaa opintojaan, mikä on täysin ymmärrettävää. Opiskeluaika voi olla se kerran elämässä koettava aika ja silloin opiskelusta ja sen tuomista yhteisistä tapahtumista halutaan nauttia täysillä. Lisäksi monet tekevät töitä opiskelujen ohella, jolloin kalenterit täyttyvät jo ilman lisäkurssejakin.

Kuitenkin opiskelijoiden joukkoon mahtuu aina niitä, jotka haaveilevat tutkinnon suorittamisesta nopeammin. Sehän jouduttaa työelämään pääsyäkin ja antaa sijaa muille elämän osa-alueille.

Oli suunnitelmissa sitten nopeutettu valmistuminen tai ohjeajan puitteissa opiskelu, antaa Xamk kumpaankin tapaan hyvät mahdollisuudet.

Opiskelu luokkaopetuksena

Eveliina ja Veera kokevat opiskelun olevan parhaimmillaan silloin, kun sen voi kokea paikan päällä käytännönläheisenä luokkaopetuksena.

– Olemme päässeet hyödyntämään lähitunneilla saatavien opetusmateriaalien, luentojen ja ryhmätöiden tuomia näkökulmia opiskeluissamme. Omilta ryhmäläisiltään saa täyden tuen tehtävien tekemiseen, ja onhan opettajan läsnäololla oma vaikutuksensa. On helpompaa ottaa opetus vastaan samassa luokkatilassa, kuin omassa kotona ruudun ääressä.

– Opiskeluaika on meille kuitenkin once in a lifetime – kokemus, mistä haluamme nauttia koko kolmen ja puolen vuoden ajan täysin siemauksin. Näin opiskelu pysyy rentona, kun ei ole aikomustakaan nopeuttaa niitä, vaan on aikaa myös esimerkiksi töille ja opiskelijatapahtumille.

Opiskeluaika on meille kuitenkin once in a lifetime – kokemus, mistä haluamme nauttia koko kolmen ja puolen vuoden ajan täysin siemauksin.

Töiden tekeminen opiskelun ohessa

Toisaalta myös töiden ja koulun yhteensovittaminen vaatii priorisointia ja tarkkaa aikataulutusta, kuten Petra on vuoden aikana huomannut.

– Kalenterini on koko ajan täysi ja arkeni koostuukin vahvasti koulun ja töiden rytmittämisestä. Koska arjessa on tärkeää löytää aikaa myös vapaa-ajalle ja rentoutumiselle, olisi vielä opintojen nopeuttaminen tämän kaiken lisäksi hyvin haasteellista.

– Töissä käyminen on kuitenkin minulle mieluista ja luontevaa, sekä se mahdollistaa työkokemuksen kasvattamisen opiskeluiden ohessa. Kun työkokemusta on mahdollista saada alalta jolla opiskelen, tukee töiden tekeminen myös opiskeluitani.  Hyötyä on siis molemmin puolin.

Töissä käyminen on kuitenkin minulle mieluista ja luontevaa, sekä se mahdollistaa työkokemuksen kasvattamisen opiskeluiden ohessa

Opiskelu nopeutetusti

Ainut opintojaan nopeuttava tätä blogitekstiä kirjoittavista on Senja.

– Aloitin opintoni syksyllä 2017, kuten muutkin ryhmän jäsenet. Olin toki tehnyt jo aiemmin avoimen ammattikorkeakoulun kautta kolme opintojaksoa, jotka omalta osalta ovat mahdollistaneet lisäkurssien valinnan jo näin aikaisessa vaiheessa. Opiskelu on minulle mielekästä, tosin hieman enemmän työtä kuin huvia.

– Olen kohta suorittanut puolet tutkinnon 210 opintopisteestä ja tavoite saada koko tutkinto täyteen 2,5 vuodessa. Tämän ovat mahdollistaneet lisäkurssit viime syksyn ja kevään aikana, sekä kesäopinnot, joilla täytin vapaasti valittavat opintopisteet. Lisäksi olen tehnyt ensimmäistä työharjoittelua osa-aikaisesti koulun ohella.

– Opiskeluiden nopeuttaminen on vaatinut minulta kärsivällisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä asioiden järjestelyä ja kalenterini on kovassa käytössä. Tutuksi on myös tullut opintoalusta Moodle, jonka kautta suoritan verkossa tehtävät lisäkurssit.

Opiskeluiden nopeuttaminen on vaatinut minulta kärsivällisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä asioiden järjestelyä…

 

– Olen aika kunnianhimoinen ja se osaltaan lisää haluani kokeilla opintojen nopeuttamista. Opiskelu tällä tavalla voi olla välillä yksinäistä, sillä en voi jakaa ajatuksia kurssien sisällöistä tai tehtävistä muille. Otankin muiden kanssa opiskeltavista opintojaksoista kaiken irti ja käytän ryhmätöiden tuomaa yhteisöllisyyttä antamaan minulle virtaa jaksaa muiden opintojen lävitse.

 

Yläkuva: Tradenomiopiskelijat Senja Buur, Eveliina Hämäläinen, Veera Kallio ja Petra Tuuli

Kirjoita kommentti

*