Savonlinnan kampuksellamme alkoi syksyllä 2020 ensimmäistä kertaa turvallisuusalan tradenomikoulutus. Yksi uusista opiskelijoista on Savonlinnaan Riihimäeltä muuttanut Henna Vasala.

Turvallisuusala oli Hennalle tuttu jo ennen ammattikorkeakouluopintojen alkamista. Pohjakoulutuksena hänellä on turvallisuusalan perustutkinto.
– Valmistuin turvallisuusvalvojaksi 2016. Sen jälkeen olen työskennellyt turvallisuusalalla erilaisissa työtehtävissä.

Toive työnkuvan muuttumisesta sai Hennan kiinnostumaan AMK-opinnoista.
– Kenttähommien sijasta haluaisin työskennellä koulutus-, suunnittelu- tai johtotehtävissä, joten koin tradenomikoulutuksen hyväksi. Vähän vastaavaa koulutusta järjestetään muuallakin, mutta koin Xamkin itselleni parhaaksi, koska täällä on paljon turvallisuusalaan liittyviä opintoja.

 

Opinnot alkoivat keskellä korona-aikoja

Uusien opiskelijoiden opinnot ovat tänä syksynä käynnistyneet Xamkissakin hyvin eri tavalla kuin aikaisemmin. Syynä on tietysti korona, mutta siitä huolimatta opiskelu on Hennan mukaan lähtenyt hyvin käyntiin.

– Tämä syksy on suurimmaksi osaksi ollut liiketalouden opintoja, paljon yrittäjyyteen ja yritystoimintaan liittyviä kursseja. Mutta on meillä myös turvallisuusalan lainsäädännön kurssi, joka on ollut todella mielenkiintoinen. Keväästä alkaen meillä tulee sitten olemaan paljon enemmän turvallisuusalaan liittyviä kursseja, joten odotan innolla tulevaa.

Hennan mukaan heti opintojen alusta asti on ohjelmassa ollut erilaisia projekteja ja ryhmätehtäviä.
– On ollut hauska huomata kuinka erilaisia aikaansaannoksia tulee, vaikka aihe on sama.

– Syksyn paras tehtävä tähän mennessä on ollut turvallisuusalan lainsäädäntöön liittyvä tehtävä, jossa pääsimme valitsemaan kohteen itse ja haastattelemaan kohdehenkilöä. Tehtävien tekeminen on ollut mielekästä, koska turvallisuusala on todella laaja ja on paljon varaa valita.

Savonlinnaan on helppo sopeutua

Asumiseen ja elämiseen uudessa kotikaupungissa, Savonlinnassa, Henna on sopeutunut hyvin.
– Pieneltä paikkakunnalta tulevana tänne oli helppo sopeutua!

– Kaupunkina Savonlinna on todella kaunis. Iso plussa on siitä, että täällä pääsee helposti luontoon ja on käytännössä aina veden äärellä. Kampuksella on hyvät liikuntamahdollisuudet. Olen myös saanut paljon uusia kavereita omalta luokalta ja muiden alojen opiskelijoista.

Kenelle suosittelisit turvallisuusalan tradenomikoulutusta?

– Suosittelen tätä koulutusta ehdottomasti kaikille, joilla on kiinnostusta turvallisuusalaa kohtaan. Opintoja varten ei tarvitse pohjakoulutusta tai työkokemusta alalta, vaikka minulla sellainen oli. Omalla luokallanikin on monia, joilla ei ole ennestään mitään kokemusta alalta. Se ei todellakaan ole este, eikä tee huonommaksi.

 

Henna Vasala
Turvallisuusalan tradenomi (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*