Anna Ropponen opiskelee terveydenhoitajaksi Xamkin Mikkelin kampuksella. Opiskelujen ohella hän on myös menestynyt kilpa-urheilija wellness fitness -lajissa ja pyrkii uusimaan EM-kilpailu voittonsa tänä keväänä. Tällä hetkellä Anna on kisadietillä ja treenejä tulee viikkoon 11. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Anna on kolmen pienen lapsen äiti, jonka arkeen kuuluu vauhtia lapsiperheen arjen pyörittämisessä.

Oli ihan pakko haastatella tätä supernaista – miten hän oikeastaan kaiken tekee ja mitä vinkkejä hänellä on antaa omien unelmien saavuttamiseen. 

Moi Anna! Kerrotko hieman itsestäsi ja opiskelustasi Xamkissa?

Olen Anna Ropponen. 34-vuotais opiskelija, perheenäiti, yrittäjä ja kilpaurheilija.

Opiskelen viimeistä vuotta Xamkissa, Mikkelin kampuksella. Minusta tulee terveydenhoitaja. Pääsin opiskelemaan  myös Savonlinnaan fysioterapeutiksi, mutta valitsin terveydenhoitajan opinnot. Aiemmilta koulutuksiltani olen urheiluhieroja ja erityisryhmien liikunnanohjaaja ja toimin yrittäjänä. Työssäni huomasin aukon terveydenhuollossa – nimittäin ennalta ehkäisevää terveydenhuoltoa ei ollut mielestäni juuri lainkaan, vaan ihmiset hakeutuivat esimerkiki hierontaan ja kuntosalille, kun ongelmat olivat jo lakanneet. Siitä sainkin idean lähteä opiskelemaan terveydenhoitajaksi ja toivon työllistyväni siten, että olisin nimenomaan ennaltaehkäisevässä työssä/kehittämässä ennalta ehkäisevää työtä. Terveydenhoitajan ammatti antaa lukuisat mahdollisuudet työllistyä ja opiskelu on ollut erittäin mielenkiintoista ja antoisaa.

Olet opiskelujen ohella myös kilpaurheilija – kerrotko hieman tästä!

Opiskelujen ohella olen myös kilpa-urheilija. Lajini on wellness fitness ja olenkin menestynyt siinä hyvin. Syksyllä 2018 sain SM-kisoista pronssia ja viime keväänä 2019 voitin kultaa Fitness Classic kilpailuista ja pääsin maajoukkueeseen edustamaan Suomea Espanjan Santa Susannaan EM-kisoihin. EM-kisoissa pääsin finaaliin ja sijoituin viidenneksi. Nyt keväällä on uudet kisat ja tavoitteena tietenkin uusia voitto. Kilpailut ovat huhtikuussa ja niiden jälkeen osallistun myös Oslon Grand Prix-kilpailuun. Tällä hetkellä olen siis kisadietillä ja treenejä tulee viikkoon 11.

Todella hienoa! Mitä muuta elämääsi kuuluu huippu-urheilun lisäksi?

Minulla on 4, 7 ja 8-vuotiaat lapset ja olen naimisissa. Arjesta ei siis todellakaan puutu vauhtia, mutta hyvällä suunnittelulla ja aikataululla kaikesta kyllä selviää.

Arkeni kuluukin hyvin useasti seuraavasti. Aamulenkki ennenkuin lapset herää, sitten aamupuuro. Lapset hoitoon ja kouluun ja itse kouluun. Punttitreenin pyrin tekemään ruokkiksella tai hyppytunnilla. Sitten koulusta kotiin, ruokaa, lasten läksyt, leikit ja harrastukset ja kun lapset nukkuu on sen jälkeen omien kouluhommien vuoro. Kuulostaa raskaalta, mutta minun salaisuus on se, että olen aina koulussa, kun on luento/tunti vaikka se ei olisikaan pakollinen.

Minä opin parhaiten kuuntelemalla. Tenttiinkin luen yleensä niin, että aamulenkillä kuuntelen luentoa kuulokkeilla (luojalle kiitos kuunneltavista tenttimateriaaleista).

 

Kuulostat superkiireiseltä. Miten yhdistät nämä erilaiset elämän osa-alueet toisiinsa?

Pidän myös huolen siitä, että kun koulusta on lomaa, olen myös silloin itse lomalla lasteni kanssa ja latailen akkuja. Olemme liikunnallinen perhe ja aviomies kyllä tukee ja tsemppaa kaikessa. Perheen tuki helpottaa koulunkäyntiä valtavasti.

Haasteita riittää, mutta ne ovat lähinnä ajankäyttöön liittyviä. Pyrin hyödyntämään kaiken ajan enkä jätä mitään tehtäviä viime tinkaan. Kun aikuisemmalla iällä vielä lähtee opiskelemaan, ovat motivaatio ja asenne sitä luokkaa, että opinnot suoritetaan mahdollisimman nopeasti alta pois. Opiskelijabileissä minua ei nähdä, mutta salilla ja lenkkipoluilla useinkin. Opiskelukaverit kyselevätkin usein vinkkejä treeniin ja terveellisiin elämäntapoihin ja minulla onkin kyky motivoida muita pyrkimään kohti unelmiaan, olivat ne sitten mitä tahansa.

Erilaiset elämän osa-alueet yhdistyvät hyvin toisiinsa, silllä kaikissa on mukana se pieni punainen lanka: hyvinvointi.

 

Elän niinkuin opetan ja opiskelen.  Ystävät ja lähipiiri omaavat samanlaiset elämäntavat, joten arki on helppoa. Paras arjen vinkki on se, että asiat tehdään yhdessä, niin ruuat kuin pyykitkin. Silloin myös lapset oppivat tekemään ja arvostamaan asioita eri tavalla. Meidän perheessä ei olla uusavuttomia.

Valmistut pian terveydenhoitajaksi. Miten opinnäytetyön tekeminen sujuu?

Opiskelut ovat jo niin hyvällä mallilla, että opinnäytetyö on viimeisiä vaille valmis ja maaliskuussa onkin jo opinnäytetyön esityksen aika. Tein opparin luokkakaverini Riikan kanssa. Haluankin antaa vinkin, että oppari kannattaa tehdä samanhenkisen luokkakaverin kanssa, silloin teko sujuu muitta mutkitta.

Lopuksi vielä terveiset meidän lukijoille

Kannustan kaikkia rohkeasti seuraamaan unelmiaan ja poistumaan mukavuusalueelta. Kehittyäkseen on pakko poistua mukavuusalueelta ja aina on aikaa ja mahdollisus oppia uutta, jos sille vain antaa mahdollisuuden. Helppoa se ei varmasti aina ole, mutta jos se olisi helppoa kaikki olisivat mestareita. Opiskelujen aloittamisen suhteen ei kannata jännittää vaikka elämäntilanne ei olisikaan lähtökohtaisesti täysin optimaalinen. Päivä kerrallaan eteenpäin. Kun kerran minäkin pystyn, niin sinäkin pystyt!

Kiitos haastattelusta Anna ja mukavaa kevään odotusta!

Anna Ropponen

 

💎 IFBB Wellness Fitness 🇫🇮
💎 Fitness Classic 1st🥇2019
💎 European Championship 5th🏆 2019
💎 Finnish Nationals 3rd 🥉2018

Kirjoita kommentti

*