Olen Aapo Kontinen 17-vuotias toisen asteen opiskelija Mikkelistä. Opiskelen Esedussa Liiketoiminnan perustutkintoa merkonomiksi. Sain loistavan mahdollisuuden päästä Xamkiin suorittamaan markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon harjoittelun. Harjoittelu Xamkissa kesti 2 kuukautta ja tämän aikana sain monia tärkeitä, sekä mukavia työtehtäviä.

Pääsin suunnittelemaan verkkosivun pohjaa ja muokkaamaan niitä. Päivitin Xamkin Wikipediasivut vanhoista tiedoista uusiin ja lisäsin sinne kaikki uudet tutkinnot. Siteimprove-ohjelman avulla korjasin Xamkin sivulla olevia virheitä –   esimerkiksi liian isoja kuvia tai kirjoitusvirheitä.

 

Verkkosivuille sain itsekin tehdä sisältöä, esimerkiksi tiedotteita ja tapahtumasivun. Samalla kun itse opettelin tekemään verkkosivuja, tein niistä myös ohjeet. Nämä ohjeet lisäsin Xamkin Lux-intranetiin, muiden hyödyksi.

Yksi pidempi urakka oli arkistoida Xamkin sivulla 2020-2021 olevat tiedotteet asianhallintaohjelmistoon, Dynastyyn. Olin mukana tiimikokouksissa ja näin, miten monipuolisia markkinointiviestinnän tehtävät on ja miten niitä käytännössä tehdään.

Hommia oli myös toimiston ulkopuolella. Vanhojen hakijanoppaiden heittämistä pois ja uusien postittamista. Pääsin yhtenä päivänä seuraamaan kuvauksia jossa Xamkin eri alan opiskelijoita haastateltiin. Oli mukava seurata kuinka kuvaukset sujuu.

Hommia siis riitti monipuolisesti ja sain oikeasti hyödyllisiä tehtäviä ja koin olevani hyödyksi. Opin harjoittelun aikana suunnittelusta. Suunnittelu on todella tärkeä asia työn kannalta ja se määrittääkin kuinka hyvä sisällöstä tulee.