(Huom! Katso myös videot tekstin lopussa)

Lähdin opiskelemaan Xamkiin yhteisöpedagogiksi, koska kiinnostuin lukiossa nuorisotyöstä ja ajattelin sen olevan minulle sopiva ala. Xamk valikoitui koulukseni hieman sattumalta. Valintaani kuitenkin vahvisti se, että ystäväni olivat kertoneet minulle kuinka päteviä opettajat ovat ja kuinka mukava opiskelukaupunki Mikkeli on. Nyt voin myös saman todeta itse.

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on yllättänyt minut erittäin positiivisesti. Opintojeni alkuvaiheessa pelkäsin sitä työtaakkaa, mitä opinnot toisivat tullessaan, mutta olen pärjännyt täällä todella hyvin. Ylioppilastutkinto antaa hyvän pohjan ponnistaa ammattikorkeakouluun. Pitkien tekstien kirjoittaminen tuottaa vähemmän ongelmaa ja teoria käydään niin kattavasti läpi, että jokainen pääsee opintoihin mukaan pohjakoulutuksesta huolimatta.

Kiinnostavinta opiskelussa ovat olleet kurssit, joissa on päässyt oppimaan asioita käytännössä. On ollut mahtavaa päästä oivaltamaan opittu teoria käytännön kautta. Mieleenpainuvimpia kursseja ovat olleet muun muassa leiritoiminnan kurssi, jossa menimme viikoksi Bengtsårin leirisaarelle leireilemään tai ryhmädynamiikan kurssi, jossa harjoittelimme ryhmän vetämistä erilaisten ryhmäyttävien harjoitteiden kautta.

Opiskelijahaalarit

Maalta (Hankasalmelta) kaupunkiin muuttaminen oli minulle uutta ja jännää. Pitkään mietin, että saanko lainkaan ystäviä, sillä tunsin Xamkista entuudestaan vain yhden opiskelijan. Pelkäsin aivan suotta, sillä koulutusalamme on niin sosiaalinen, että ystäviä saa varmasti! Lisäksi hyppäsin koulumme aktiivitoimintaan mukaan ja sitä kautta kaveripiirini on levinnyt myös muiden alojen opiskelijoihin.

Valmistumisen jälkeen tähtään työelämään. Se, missä tulen työskentelemään on vielä itsellenikin kysymysmerkki, mutta pidän ovet avoinna mahdollisuuksille! Tällä hetkellä minua eniten kiinnostaa järjestötyö, mutta myös ihan kunnallinen nuorisotyökin houkuttelee. Tarkoituksena on viihtyä muutama vuosi työelämässä ja lähteä sitten tavoittelemaan YAMK-tutkintoa – minnekä muuallekaan, kuin Xamkiin.

Mielestäni Xamksissa parasta on koulutuksen laatu, kampuksemme viihtyvyys ja maittava kouluruoka!

 

Elina Ylönen, yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija
Suuntautuminen: Kulttuurinen monimuotoisuus ja kansalaisvaikuttaminen

 

 

Kirjoita kommentti

*