Sauli Sundell ja Esa-Pekka Päivinen opiskelevat Xamkissa ympäristöteknologiaa toista vuotta. Työelämälähtöisessä projektissa aiheeksi tuli energiansäästöviikko ja Esa-Pekka ja Sauli päättivätkin pistää pystyyn Instagram-tilin, jossa he jakavat ohjeita säästeliämpään elämäntapaan. Energiantuotto ei ole ympäristölle ilmaista ja kaikki mitä pystymme tekemään normaalissa arjessa on aina parempaan päin.

Moi Sauli ja Esa-Pekka, olette tehneet projektia ympäristöteknologian koulutukseen liittyen. Kertoisitteko hieman siitä?

Esa-Pekka

Projektin suoritamme kahdestaan, johon kuuluvat Esa-Pekka Päivinen sekä Sauli Sundell. Opiskelemme molemmat ympäristöteknologiaa toista vuotta.

Pää-aiheemme ovat kiertotalous, sisäilma-asiat, energiavastuullisuus, maa ja- vesinäytteenotto sekä talotekniikka/asumisterveys.

 

Mikä on aiheenne?

Sauli

Työelämälähtöisessä projektissa saimme aiheeksi ”energiansäästöviikon” joka muokkaantui hieman yleiseksi energiansäästöaiheisiin liittyväksi info paketiksi.

Miksi innostuitte projektista?

Koemme tärkeäksi oman kiinnostuksen takia ympäristöön ja saada muutkin alasta tietämättömät opettelemaan säästeliäämpää elämäntapaa. Energiantuotto ei ole ympäristölle ilmaista ja kaikki mitä pystymme tekemään normaalissa arjessa on aina parempaan päin. Tarkoitus ei ole tehdä elämästä vaikeaa. Helpoilla ja pienillä muutoksilla saada uusia parempia tekoja. Energiansäästö näkyy myös lompakossa – jokainen sähkö ja lämmityslaite kuluttaa energiaa, joka taas maksaa käyttäjälleen. On siis tärkeää ja suorastaan suotavaa, että ostettu energia käytetään energiatehokkaasti.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmanne?

Sauli: Työskentelen tällä hetkellä osa-aikaisena sisäilma-asioiden parissa, jossa haluan edetä.

Esa-Pekka: Työskentelen täyspäiväisenä korjausrakennus-suunnittelijana ja uskon jatkavani uraa saman alan parissa.

Olette tehneet Instagram tilin projektistanne – mistä siinä on kysymys?

Tarkoituksena jakaa yksinkertaisia ja helppoja energiansäästövinkkejä kotiin. Opiskelijoita varmasti kiinnostaa helppolukuiset vinkit. Teemme kyselyitä myös tarina osioon.

Seuraa Instagramissa: @kuinkasaastaaenergiaa