Nimeni on Helena ja olen kotoisin Joutsasta, Keski-Suomesta. Olen muuttanut Mikkeliin ja aloittanut restonomiopinnot tammikuussa 2016. Valmistun restonomiksi toukokuussa 2019. Pidin lukion jälkeen puolikkaan välivuoden ja hain koulutukseen syksyn yhteishaussa. Haaveenani oli työllistyä tulevaisuudessa matkailualalle, joka toimikin isoimpana syynä koulutukseen hakemiseen.

Pääsykokeet koulutukseen olivat sellaiset mitä olin odottanutkin. Ne sisälsivät ennakkomateriaaliin pohjautuvan tehtävän sekä englannin ja matematiikan osaamista kartoittavia tehtäviä. Lisäksi pääsykokeisiin kuului ryhmähaastattelu. Päällimmäisenä tunteena pääsykokeissa oli jännitys, mutta omaan osaamiseen luottaminen toi varmuutta.

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on pääosin hyvin itsenäistä. Ryhmätöitä on kuitenkin ainakin meidän alallamme runsaasti, joten vastuuta tehtävissä pystyy jakamaan muiden opiskelijoiden kesken.

Omat opinnot ja niiden eteneminen on kuitenkin opiskelijasta itsestään kiinni.

 

Xamkissa pystyy kuitenkin hyvin aikatauluttamaan opinnot itselleen sopivaan rytmiin ja halutessaan suorittamaan opinnot esimerkiksi nopeutettuna. Xamkilla on osaava henkilökunta ja apua ja tukea opintoihin saa aina kun sitä tarvitsee.

Suosittelisin restonomikoulutusta kaikille, joilla on kiinnostusta työskennellä matkailun tai ravitsemuksen parissa.

Koulutus antaa laajan osaamisen työelämään ja kurssivalinnoilla voi vaikuttaa omaan suuntautumiseensa. Kursseja löytyy aina ravitsemuksesta matkailuun ja tapahtumatuotantoon.

 

Lisäksi valittavana on kokous- ja tilapalveluiden tuottamiseen suuntautuvia kursseja. Kurssivalinnoilla voi siis suuntautua yhteen tiettyyn suuntautumisvaihtoehtoon ja luoda itselleen hyvän ammatillisen pohjan valitsemalleen alalle, tai vaihtoehtoisesti laajentaa osaamistaan käymällä kursseja eri suuntautumisvaihtoehdoista.

Mieleenpainuvimpia hetkiä opiskelijaelämässä on olleet opiskelijatapahtumat ja opiskelijoiden yhteisöllisyys. Tapahtumissa on aina hyvä tunnelma ja on mukavaa tutustua myös eri alojen opiskelijoihin. Xamkin eri kampukset tekevät yhteistyötä suurien tapahtumien osalta järjestämällä kyydityksiä kaupunkien välillä. Mikäli siis kaipaa vaihtelua oman kampuskaupungin tapahtumiin, on mahdollisuus myös osallistua muiden kampuskaupunkien tapahtumiin.

3,5 vuotta restonomiopiskeluja ovat olleet stressin ja kiireen täyttämiä, mutta ennen kaikkea opettavaisia, mielenkiintoisia ja innostavia. Opiskeluaika on tuonut mukanaan uusia taitoja, kokemuksia ja ihmisiä!

 

5 syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

1. Kattava koulutustarjonta
2. Useita eri kampuskaupunkeja
3. Osaavat opettajat
4. Useita eri suoritusmahdollisuuksia: päivätoteutus, monimuoto, verkkototeutus
5. Hyvät mahdollisuudet kansainvälistymiseen opiskelijavaihdon ja harjoittelun kautta

5 syytä, miksi kannattaa opiskella restonomiksi Xamkissa

1. Mielenkiintoiset kurssit
2. Omaan suuntautumiseen vaikuttaminen kurssivalinnoilla
3. Mahdollisuus osallistua mielenkiintoisiin projekteihin
4. Koulutus antaa laajan osaamisen työelämään
5. Koulutukseen kuuluu viininmaistelua

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

1. Olen oppinut kalenterin käytön ja täytön tärkeyden
2. Olen oppinut pitämään muistitikkua aina mukana, ihan vain kaiken varalta!
3. Olen oppinut tärkeitä taitoja, kuten haalarimerkkien ompelun
4. Olen oppinut aikatauluttamaan ja työskentelemään tehokkaasti
5. Olen oppinut, että opiskeluajasta tulee nauttia, sillä se kestää vain hetken!

5 valokuvaa, jotka liittyvät opiskeluun tai opiskelijaelämään

Mikkelissä on mahdollista harrastaa erilaisia aktiviteettejä, kuten esimerkiksi seinäkiipeilyä.
Opiskelujen aikana olen oppinut mm. Ompelemaan haalarimerkkejä. Haalarit on opiskelijan tärkein asuste!
Xamk mahdollistaa erilaisiin projekteihin osallistumisen. Emmagaalan somekilpailun suunnittelu ja toteuttaminen syksyllä 2017 oli opettavainen projekti.
Restonomiopinnot pitävät sisällään laajasti eri kurssivaihtoehtoja, joihin sisältyy myös luontomatkailua käsitteleviä aihealueita.
Osana opintoja pääsee myös haastamaan itseään keittiön puolella.

 

Helena Salonen
restonomiopiskelija, Mikkeli

Kirjoita kommentti

*