Moikka! Olen Netta Tuhkanen, Mikkelistä kotoisin ja tällä suunnalla vielä toistaiseksi vaikuttava 24-vuotias nuori nainen. Aloitin elokuussa liikunnanohjaajaopinnot Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Savonlinnan kampuksella.

Työskentelen Mikkelissä Etelä-Savon Liikunnalla Digivoimaa-hankkeessa. Kyseinen hanke päättyy vuoden lopussa, joten muutto Savonlinnaan on minulla edessä vuoden vaihteessa.

Olen pienestä pitäen hiihtänyt kilpaa sekä pelannut jääpalloa ja nämä rakkaat harrastukset ovat edelleenkin yksi iso osa elämääni.

Aikaisemman koulutustaustani ja tähän asti kertyneen työelämäkokemuksen perusteella koen liikunta-alan olevan minulle oikea paikka, jossa nautin työskennellä. Liikunta-alalla ei voi koskaan olla täysin valmis, joten kilpailuhenkisenä ja itsensä haastamisesta tykkäävänä persoonana tämä ala mahdollistaa jatkuvan itsensä kehittämisen ja haastamisen.

…voin edetä opinnoissa omaan tahtiin työtilanteeni ja kilpaurheilu huomioiden.

 

Xamkissa opiskelut ovat olleet hyvin joustavia ja itselleen sopivan opintosuunnitelman räätälöinti on mahdollista. Tämä mahdollisuus opintojen henkilökohtaiseen räätälöintiin oli iso syy, miksi valitsin Xamkin opiskelupaikakseni. Opintojen suorittamisesta muiden kanssa samaan tahtiin ei tarvitse ottaa paineita, vaan voin edetä opinnoissa omaan tahtiin työtilanteeni ja kilpaurheilu huomioiden.

Jos olet ennakkoluuloton, ulospäinsuuntautunut, helposti heittäytyvä ja asiakaslähtöinen ihminen, omaat jo hyvät perusteet liikunta-alan työtehtäviin vaadittavista taidoista. Toki näiden lisäksi liikunta-alalla tarvitaan myös henkilökohtaista kiinnostusta liikuntaa, urheilua ja terveyden ja hyvinvoinnin kehittämistä kohtaan.

Joten jos edellä mainitut asiat osuivat sinuun, hae ihmeessä liikunnanohjaajaopintoihin. Löydät tulevaisuudessa varmasti oman paikkasi monipuolisesta liikunnan työkentästä.

Olen pienestä pitäen haaveillut liikunnanopettajan työstä. Tämä haave on pitkin elämää muovautunut, mutta haave liikunta-alan ammatista on aina säilynyt mielessäni.

Oman kilpaurheilutaustan myötä on haaveeni ja kiinnostukseni liikunnan opettamisesta on siirtynyt yhä enemmän urheilijoiden kanssa toimimiseen ja toivonkin, että tulevaisuudessa pystyn suuntaamaan opintojani sekä osaamistani mm. valmennus- ja testausoppiin sekä mentaalipuolen valmennukseen.

Tulevaisuus tulee ja vain sinä voit päättää, mihin se sinut vie!

 

Haaveiden eteen on tehtävä töitä. Tämä on yksi askel matkalla kohti unelmiani ja olen valmis ottamaan siitä kaiken hyödyn irti. Tulevaisuus tulee ja vain sinä voit päättää, mihin se sinut vie!

 

Netta Tuhkanen
Liikunnanohjaaja (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*