Moikka! Olen Sini, olen 19-v. ja kotoisin Kuopiosta. Muutin muutama kuukausi sitten Savonlinnaan opiskelemaan. Harrastan painonnostoa ja ohjaan ryhmäliikuntaa.

Aloitin opintoni liikunnanohjaajaksi syksyllä 2020 Xamkissa Savonlinnan Kampuksella. Pääsin opiskelemaan suoraan ammattikoulun todistuksella, joten pääsykokeisiin ei tarvinnut osallistua. Liikunnanohjaajakoulutus on luonnollinen jatkumo liikunnanohjauksen perustutkinnolle, jonka suoritin Tanhuvaaran Urheiluopistossa 2017-2020. Vaikka olenkin tehnyt liikunta-alan töitä koko viimeisen opiskeluvuoden, haluan lisää kokemuksia, tietotaitoa ja eri näkökulmia tältä alalta.

Tulevaisuudessa haluan työllistyä fysiikka- tai painonnostovalmennukseen joko valmentaja tai johtotehtäviin. Eniten odotan juuri näihin liittyviä kursseja ja työharjoitteluita, jotta pääsisin kehittämään omaa osaamistani enemmän tulevaisuuden unelma-ammattia kohti.

Sini kuntosalilla

Xamk valikoitui opiskelupaikaksi siksi, että se on iso ammattikorkeakoulu ja luotin siihen, että täällä asiat hoituvat. Myös se, että tämä meidän porukka on ensimmäinen liikunnanohjaajaryhmä Xamkilla, vaikutti päätökseeni. Uskon, että se tuo mukanaan mahdollisuuksia, koska mitään ennalta olemassa olevia ”rakenteita” ei ole, vaan me päästään myös muokkaamaan koulutusta.

On siistiä, kun on erilaisia mahdollisuuksia kehittää omaa ammattitaitoa esimerkiksi vapaasti valittavilla opinnoilla. Myös se, että osa kursseista on etänä, erkkototeutuksena tai ryhmätöinä, luo väljyyttä arkeen ja voi itse päättää milloin tehtäviä tekee.

Tykkään siitä, että meille annetaan vastuuta…

 

Opiskelua on takana vasta muutama viikko, mutta opinnot on kuitenkin lähteneet nopeasti käyntiin ensimmäisten orientaatiopäivien jälkeen. Tykkään siitä, että meille annetaan vastuuta, koska se pakottaa hallitsemaan omaa arkea ja opettaa tekemään työtä omien opintojen eteen itsenäisesti.

Olen saanut syksyn opintoja hyväksi luettua liikunta-alaan liittyvän taustani takia, joten vielä ei ihan hirveästi uutta juttua ole tullut, mutta odotan innolla kevään opintoja. Nyt kuitenkin aloitin promoottoriopintojakson, jotta saisin syksylle lisää opintoja. Odotan innolla tähän kurssiin liittyviä tapahtumia ja sosiaalisen median tekemistä.

Ai mikä on parasta Xamkissa. Ehdottomasti se, että meidän Savonlinnan kampus on aika pieni, mutta siellä on kuitenkin kaikki tarvittava. Meillä on modernit ja viihtyisät tilat.

Sini Kokkonen

Yhteisöllisyys on selkeästi läsnä niin koulussa kuin vapaa-ajan tapahtumissa, joita järjestetään säännöllisesti. On ollut siistiä, että jo nyt päässyt jo tutustumaan myös muiden alan opiskelijoihin. Muutamia tapahtumiakin on jo ollut, vaikka korona vähän niitä rajoittaakin.

Juostavuutta tuo oman opintosuunnitelman tekeminen, etäluennot ja verkkoympäristöt. Eikä tarvitse stressata jälkeen jäämistä yms., kun kurssin materiaalit ja jopa luennot voi katsella (jälkeenpäin) vaikka omasta sängystä.

Suosittelen alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet liikunnasta, terveyden edistämisestä ja valmentamisesta. Olet oikea tyyppi, jos olet ulospäinsuuntautunut ja osaat heittäytyä uusiin haasteisiin rohkeasti. Jokainen varmasti löytää oman paikkansa tältä alalta.

Sini Kokkonen
liikunnanohjaaja (AMK) –opiskelija
Savonlinna

 

Kirjoita kommentti

*