Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu tekniikan tohtorin tutkinto ja työskentely Saksassa tuotannon johdon tehtävissä.

Olen Emma ja asun tällä hetkellä Kotkassa. Aloitin opiskelemaan logistiikkainsinööriksi syksyllä 2016. Hain koulutukseen lisähaussa, sillä en ollut päässyt kouluun, johon ensisijaisesti hain. En myöskään halunnut viettää toistakin välivuotta lukion jälkeen, vaikka minulla olikin vakituinen työpaikka. Olin jo aiemmin tutkinut logistiikan koulutusta, sillä työllistymisnäkymät ovat alalla hyvät. Nyt kun Suomen talous on lähtenyt nousuun, on logistiikan osaajille kysyntää kotimaassa.

Kotkassa on harjoittelu- ja työpaikkoja hyvin tarjolla

Vaikka olen kotoisin Keski-Suomesta ja asuin Turussa, kun hain Kotkaan opiskelemaan, valitsin Xamkin, sillä täältä on helppo jatkaa jatko-opintoihin. Lisäksi täällä on muun muassa HaminaKotkan satama, joka on Suomen suurin yleissatama, joten mahdollisia harjoittelu- ja työpaikkoja on hyvin tarjolla.

Logistiikan amk-insinöörin tutkinnosta hyvän pohja jatko-opiskeluille

Teen opintoni nopeutetusti kahteen vuoteen ja valmistuminen häämöttää jo toukokuussa. Hain jatko-opintoihin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon tuotantotalouden linjalle ja siellä opinnot toivottavasti alkavat syksyllä. On kätevää, kun AMK-insinöörin tutkinto antaa oikeudet hakea suoraan maisterivaiheeseen yliopistoon.

Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu tekniikan tohtorin tutkinto ja työskentely Saksassa tuotannon johdon tehtävissä. Logistiikan amk-insinöörin tutkinto antaa hyvän pohjan jatko-opiskeluille, sillä logistiikkaa tarvitaan vähän joka alalla.

Logistiikka on koulutusalana hyvin monipuolinen

En olisi lukiossa vielä voinut kuvitellakaan opiskelevani teknillisellä alalla, sillä matemaattiset aineet eivät ole minua kiinnostaneet. Opiskellessa olen kuitenkin huomannut, että insinöörin tutkinto on paljon muutakin kuin matematiikkaa ja fysiikkaa. Logistiikka on koulutusalana hyvin monipuolinen ja syventävistä opinnoista on helppo valita ne, mitkä kiinnostavat eniten. Opiskellessa on tullut huomattua, että kurssit sitoutuvat hyvin toisiinsa ja siten helpottaa oppimista ja auttaa syventämään ammattitaitoa.

Vaihtomahdollisuudet ovat hyvät ja olisinkin ehdottomasti lähtenyt vaihtoon Saksaan tai Alankomaihin, jos en olisi tehnyt opintoja nopeutetusti. Xamkissa on myös hyvä valinnaisten aineiden valikoima muun muassa kieliopinnoissa.

Työharjoittelu Mussalon satamassa ikimuistoinen kokemus

Ikimuistoisimpia hetkiä vajaan kahden opiskeluvuoden ajalta ovat muun muassa viiden päivän venäjän intensiivikurssi Pietarissa, Logistiikkaverstaan projektiin osallistuminen sekä kesän mittainen työharjoittelu Mussalon satamassa. Opiskelun hyvät hetket koostuvat kuitenkin suurimmaksi osaksi arkipäiväisistä asioista, kuten koulukavereihin tutustumisesta, satunnaisista opiskelijabileistä sekä onnistumisen hetkistä, oli kyse sitten vaikeiden kurssien läpäisystä tai vitosen arvosanoista niistä helpommista.

Emma Petääjärvi, logistiikka (insinööri AMK)