Olen Janna Pihlajamaa ja opiskelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Kotkassa. Aloitin syksyllä 2018 opintoni.

Arkeni on vähitellen tasoittunut ja olen asettunut uuteen asuntooni. Jokainen päivä on kuitenkin erilainen, eikä minulla ole tylsiä päiviä. Kerron seuraavaksi tyypillisestä päivästäni yksityiskohtaisemmin.

Olen aamuihminen, joten aikaisin herääminen ei haittaa.

 

Herään klo 7 maissa. Olen aamuihminen, joten aikaisin herääminen ei haittaa. Syön aamupalaksi tavallista kaurapuuroa, tuorepuuroa, raikasta smoothieta, munakasta tai harvemmin leipää. Aamulla ei ole oikeastaan koskaan kiire, joten haluan syödä kunnolla.

Tunnin sisällä heräämisestä pyöräilen kuusi kilometriä kouluun. Menen ennen tuntien alkua koulun kuntosalille yksin tai kaverin kanssa. Treeni kestää kokonaisuudessaan 1,5 h, jonka jälkeen on raikas olo mennä ensimmäiselle tunnille. Oppii aika hyvin ja jaksaa keskittyä virkeänä. Tulee positiivinen ja hyvä olo!

Katariinan puisto on yksi lempparipaikoistani Kotkassa.

Päivän aikana on 2-3 eri oppiainetta, osa on luentomaisia tunteja isossa auditoriossa, toiset ovat pienemmässä luokassa, jossa tehdään konkreettisesti tehtäviä. Osa tunneista pidetään tietokoneluokassa.

Yleensä luento on 45 minuuttia ja tauko 15 minuuttia, jolloin saa käydä jaloittelemassa tai hakemassa kahvia, kuten monet meillä tekevät.

Suurin osa tehtävistä näkyy oppimisalustalla Moodlesta, mihin monet tehtävät palautetaan. Matematiikassa ja muissa vastaavissa aineissa pitää olla muistiinpanovälineet.

Osa opettajista laittaa kaikki tunnilla käydyt diat Moodleen. Niitä kannattaa käydä läpi tentin lähestyessä. Dioissa on tiivistetysti asiat tunneilta ja pääkohdat. Niistä on helppo palauttaa mieleen tunnilla läpikäydyt asiat.

…hyvien oppimistulosten saavuttamiseksi koulussa ja luennoilla kannattaa olla.

 

Kaikilla tunneilla ei ole läsnäolopakkoa, mutta hyvien oppimistulosten saavuttamiseksi koulussa ja luennoilla kannattaa olla.

Koulupäivän puolessa välissä käydään syömässä koulun ravintolassa, mutta toisinaan saatan ottaa pientä evästä mukaan. Koulun ruoka on suhteellisen edullista opiskelijakortilla (2,60 €).

Ruokailu on monipuolinen, ja sosiaalinen tapahtuma. Ruokatauko on 30-45 minuuttia, joten siinä ajassa kerkeää keskustelemaan kavereiden kanssa ja tekemään annettuja koulutehtäviä.

Koulun jälkeen toisinaan kaverit pyytävät syömään ja toisinaan syön ihan kotona.

Illemmalla näen lähes päivittäin koulukavereita. Käydään golf-kentällä, kävelyllä puistossa tai luontopoluilla, pidetään leffailtoja tai ihan vaan hengaillaan.

Kuva Haukkavuoren näkötornista, jonne kävelen usein ihailemaan maisemia.

Kerran viikossa ollaan yleensä kokoonnuttu porukalla luokseni ompelemaan haalarimerkkejä. Siten se ei tunnu niin haastavalta. Ollaan tehty porukalla myös koulutehtäviä. Pienemmät koulutehtävät tulee tehtyä itsekseen kotona.

Käyn iltaisin myös kaupoilla pyörimässä tai kirjastossa. Valmistelen seuraavan päivän ruuat etukäteen ja pakkaan koululaukun. Tarkistan, että kaikki on mahdollisimman valmiina seuraavaan päivään. Kuuntelen musiikkia. Syön iltapalaa vähäsen ja käyn nukkumaan klo 22-23.

 

Janna Pihlajamaa, insinööri (AMK) -opiskelija, logistiikka, Kotka

Kirjoita kommentti

*