Logistiikka-alan tulevaisuuden näkymät kannustivat Michael Salmivaaran opiskelemaan alaa pidemmälle.

Salmivaara on ollut jo pitkään kiinnostunut logistiikasta.

“Olen pohjakoulutukselta kuorma-autonkuljettaja ja varastonhoitaja. Olen myös ollut jo vuosia töissä alalla.”

Vaikka opiskelujen alkaessa Salmivaara piti itseään vähän muita vanhempana, hän ei missään vaiheessa harkinnut aikuispuolen opintoja.

“Miksi joku menee aikuispuolelle, jos on mahdollisuus täysipäiväiseen opiskeluun? Silloin jää koko opiskelijaelämä kokematta”, Salmivaara ihmettelee.

Kotka on hyvä mesta

Tamperelainen Salmivaara päätyi Kotkaan vähän vahingossa.

“Perinteiseen tapaan hain moneen paikkaan ja tänne osuin. Ei harmita yhtään. Ammatillisesti katsoen Kotka on merikaupunkina logistinen keskus.”

Myös opiskelijan näkökulmasta Kotkassa kelpaa asua.

“Hyvä mesta kaikin puolin. Hiljainen syksyisin ja talvisin, mutta keväällä ja kesällä äänekkäämpi. Ympäristö on kaunis ja luonto lähellä. Hyvää vaihtelua suurkaupungin metelille. Opiskelija-aktiviteettiä tietenkin voisi aina olla enemmän”, Salmivaara naurahtaa, mutta vakavoituu ja huomauttaa:

“Opiskelijajärjestöt hoitavat kuitenkin tonttinsa hyvin – näkyvyyttä riittää.”

Valmistuminen kiikarissa

Salmivaaralla on kolmas vuosi opinnoista menossa ja näillä näkymin valmistuminen voi onnistua jopa etuajassa.

“Koulutus on vastannut odotuksia aika hyvin. Ei ole ollut vaikeaa tai hankalaa missään kohtaa. Alalta on jo niin paljon pohjaa, ettei suurempia yllätyksiä ole tullut. Verkostoitumismahdollisuudet työelämän puolelta ovat välillä hämmentävän massiivisia.”

Lisää projekteja

Salmivaara näkee opinnoissa ammattiaineet innostavimpina, joissa perehdytään hänelle itselleen läheisiin aiheisiin.

“Parasta ovat olleet englanninkieliset opinnot, logistiikan tietotekniikka sekä johtamispuoli. Logistiikan hallinnollisiin tai johtotehtäviin olisi tulevaisuudessa hieno päästä.”

Salmivaara kaipaisi enemmän suurempia työelämäprojekteja osaksi opintoja.

“Opiskelujen lomassa on ollut virtuaalisia projekteja. Olisi todella hienoa päästä mukaan johonkin isoon oikeaan projektiin. Myös eri alojen välinen yhteistyö olisi mielenkiintoista. Liiketalouden logistiikan kanssa tehdään jotain, mutta esimerkiksi merenkulun kanssa olisi todella mahtavaa tehdä jokin projekti.”

Parhaat hetket

Kaikki opiskelijatapahtumat ovat Salmivaaran mielestä parhaita hetkiä opintojen ajalta.

“Astin-risteily insinööriopiskelijoille on aina hieno kokemus. Kannattaa lähteä mukaan!” hän hehkuttaa tuleville opiskelijoille.

Työpaikka odottaa

Salmivaara on tehnyt töitä osa-aikaisena opiskelun ajan ja työpaikka odottaa valmistumisen jälkeen.

“En kuitenkaan pidä yrittäjyyttä huonona ajatuksena. Aluksi pidin sitä myrkkynä, mutta opiskelujen myötä ajatusmaailma on muuttunut. En myöskään pidä mitenkään mahdottomana, että jatkaisin tästä vielä ylempään ammattikorkeakouluun tai diplomi-insinööriksi“, Salmivaara väläyttää virnistäen.