Uskon, että eiköhän tällä koulutuksella jotain alaa läheltä liippaavaa saa. Ainakin kovasti on väitetty, että logistiikkainsinöörit viedään käsistä.

Logistiikan insinöörikoulutukseen hakemiseen pääosin vaikutti työhistoriani logistiikan tehtävissä kuljetus- ja varastoalalla. Työkokemus alalta auttaakin ymmärtämään monia asioita nopeammin, mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole, jos on muuten kiinnostunut alasta.

Parasta opinnoissa opettajat, jotka auttavat aina

Opintojen alussa yllätyin siitä, miten kovaa vauhtia joissain asioissa edettiin ja töitä joutui tekemään, jos halusi saada hyviä arvosanoja. Aika paljon joutui priorisoimaan annettuja tehtäviä.

Matkan varrella kyllä huomasin, että muun muassa järkevämmällä aikataulutuksella olisi pystynyt suorittamaan enemmän opintoja ja valmistumaan etuajassa. Parasta opinnoissa ovat opettajat, jotka auttavat aina kun niiltä kysyy.

Logistiikkainsinöörit viedään käsistä

Uskon, että eiköhän tällä koulutuksella jotain alaa läheltä liippaavaa saa. Ainakin kovasti on väitetty, että logistiikkainsinöörit viedään käsistä, ja että nyt valmistutaan parhaaseen mahdolliseen työllistymisaikaan taantuman jälkeen.

Logistiikka on olennainen osa kaikkea liiketoimintaa

Esimieshommat ovat ruvenneet opiskelun aikana kiinnostamaan eniten vastuun ja päivittäistoiminnan vaikuttamismahdollisuuksien takia. Lähtökohtaisesti kaikki teollisuuden alat kiinnostaa tavalla tai toisella, koska logistiikka ei ole mikään erillinen toiminto tietyissä yrityksissä, vaan olennainen osa kaikkea liiketoimintaa.

Ikimuistoisinta opinnoissa on tainnut olla vaihtoruljanssi, joka alkoi keväällä Suomessa liittyen vaihtoon lähtemiseen, aikataulutukseen ja kun kyseessä oli vieras kulttuuri Valko-Venäjällä. Venäjän kieltä olisin kyllä halunnut opiskella enemmänkin.

Juha Konttori, logistiikka (insinööri AMK)