Petra Valkonen-Naski aloitti liiketoiminnan logistiikan opinnot syksyllä 2015.

– Koulutuksen valinta oli minulle itsestään selvä asia, koska ehdin työskennellä logistiikka-alalla jo yli 10 vuotta. Kouluun palaamisen ideana oli, että pääsen urallani eteenpäin, kohti uusia haasteita.

Xamkissa Petra osallistui valintakokeisiin ensimmäistä kertaa.

– Pääsin ekalla kerralla läpi eli – en osaa ottaa kantaa siihen olivatko ne yleisesti ottaen helpot tai vaikeat. Luettavaa materiaalia oli kohtalaisen paljon suomeksi ja englanniksi, eivätkä kokeet sisällöllisesti olleet vaikeita. Ainoastaan allekkain kertomisen opettelin uudelleen, koska pääsykokeessa ei saanut olla laskinta mukana. Tämän hetken valintakokeista en osaa sanoa.

Opiskelujen aloittaminen korkeakoulussa meni sujuvasti.

– Eniten yllätti se, että kuinka nopeasti kuitenkin sopeutui taas ”istumaan pulpetissa” kaikkien työvuosien jälkeen.

Petra Naski opiskelee liiketoiminnan logistikkaa Xamkissa.Monipuolisia töitä tarjolla

Petran mielestä liiketoiminnan logistiikan opiskelu sopii iästä ja sukupuolesta riippumatta jokaiselle, joka on kiinnostunut alasta ja jolla on motivaatiota opiskella.

– Liiketoiminnan logistiikka avaa ovet niin moneen eri työtehtävään eli valinnanvaraa on. Kun vielä ottaa huomioon yrittäjyyden, niin kyllä töitä pitäisi löytyä jokaiselle valmistuneelle.  Lopultahan se on vaan jokaisesta itsestään kiinni, kuinka paljon on valmis tekemään töitä oman työllistymisensä eteen.

Opiskelu Xamkissa on ollut joustavaa, mistä Petra antaa kiitoksen.

– Lähiopetustunteja on vähemmän ja opiskelu on paljon itsenäistä etäopiskelua ja verkkokursseja. Tämä on mahdollistanut sen, että olen saanut omat, kahden ala-aste ikäisen lapsen ja vuorotöitä tekevän mieheni aikataulut toimimaan yhteen.

suuntana työelämä

-Kun saan tradenomin paperit, on aika palata mukaan työelämään. Avoimin mielin menen katsomaan minkälaisia mahdollisuuksia tulee eteen. Ylempi AMK-tutkinto kyllä kiinnostaisi, nyt kun opiskelun makuun on päässyt, mutta sehän onnistuu vasta kun on työkokemusta alalta kolme vuotta valmistumisen jälkeen eli nähtäväksi jää miten käy.