ELL Student Games -kisat järjestettiin Tampereella 13.-15.5.2016. SELL-kisa on kansainvälinen opiskelijoiden urheilutapahtuma, jonka Suomi, Viro, Latvia ja Liettua järjestävät vuorovuosin. Kisoihin matkaa opiskelijoita ympäri maailman ja tänäkin vuonna kilpailijoita oli mm. Kiinasta ja Nepalista saakka.

SELL-kisojen säännöissä muutamia lajeja, kuten yleisurheilua, koskee järjestämisvelvollisuus, mutta mukaan voidaan lisäksi valita vuodesta ja järjestäjästä riippuen lajeja myös sääntöjen ulkopuolelta. Tämän vuoden kisoihin lajeiksi olivat päätyneet esimerkiksi frisbeegolf sekä freestyle-tanssi.

Mamkista SELL-kisoihin lähti yhteensä 10 opiskelijaa: Eetu Lähteenmäki, Aaro Möller, Victor Griseri, Juuso Riittinen, Jonna Kuutsuo, Artem Koptyaev, Mikko Koivisto, Samir Ataei, Kia Pakarinen ja Hong Thai Nguyen. Opiskelijamme kilpailivat frisbeegolfissa, sulkapallossa, juoksussa sekä lentopallossa. Mamk tuki opiskelijoiden kisamatkaa maksamalla heidän osallistumismaksunsa.

 

SELL-kisat

 

Kisat osoittautuivat luultua kovatasoisemmiksi ja useista maista oli matkaan lähetetty korkeakoulujen omia urheilujoukkueita. Kia kertoi, että kiinalaisille sulkapallo on samanarvoinen laji kuin jääkiekko suomalaisille, joten yleensä pisteiden saanti heiltä on jo ainakin itselleni kova henkilökohtainen saavutus.” Mitalisijat jäivät tällä kertaa saavuttamatta, mutta arvokasta kisakokemusta karttui sitäkin enemmän.

Mamkin opiskelijat kehuivat erityisesti rentoa, yhteisöllistä ja kansainvälistä tunnelmaa kisoissa. Jonna tiivisti vielä kisojen jälkeen, että ”ilmapiiri kisoissa oli hyvä ja kannustava.” Kisojen järjestelyt sujuivat pääsääntöisesti hyvin: ruokaa sai useita kertoja päivässä, kuljetus majoituksen ja kisapaikkojen välillä oli järjestetty hyvin ja aikataulut eri lajeissa pitivät paikkansa.

Kilpailun ohella ehdittiin tutustumaan porukassa Tampereen kaupunkiin ja ravintoloihin sekä seuraamaan muiden kilpailijoiden suorituksia ja pelaamaan rennolla mielellä muitakin lajeja. Kaiken kaikkiaan kisamatkasta jäi opiskelijoille hyvät fiilikset ja erityisesti opiskelijat oppivat tuntemaan toisensa paremmin.
Joka tapauksessa kisat oli oikein mukavat. Pääsi tutustuu entistä paremmin omaan joukkueeseen, kun keskenään ei kaikki toisiamme tunnettu kauheen hyvin”, kertoi Eetu.

Opiskelijoiden kisavuosi jatkuu Suomessa vielä monissa lajeissa OSM-kisojen muodossa. Näistä lisätietoja löydät sivuilta www.oll.fi. SELL Student Gamesien tulokset löydät osoitteestawww.tut.fi/sell2016/ ja tunnelmia kuvien muodossa Instagramista #sellgames2016.