Hyvä juhlaväki, arvon opettajat ja ennen kaikkea arvon valmistuvat opiskelijat

I would like to say few words in English first. Student years are the best years in young adults’ life. Still those years are gone before we even realize. It feels like we started our studies yesterday and now we are here, in our graduation ceremony. Congratulations, we did it. I wish all the best to your future.

Sanotaan, että opiskeluvuodet ovat parasta aikaa nuoruudessa. Se pitää omalla kohdallani täysin paikkansa. Silti nuo vuodet vierähtävät todella nopeasti ja yhtäkkiä sitä huomaa olevansa valmistumisjuhlassa vastaanottamassa omaa tutkintotodistustaan.

Sanotaan, että opiskeluvuodet ovat parasta aikaa nuoruudessa. Se pitää omalla kohdallani täysin paikkansa.

 

Uskon, että jokainen meistä muistaa sen ensimmäisen päivän, jolloin otti ensi askeleensa tällä kampuksella opiskelijana. Sinä päivänä oli jännitystä ilmassa. Uusia ihmisiä, uusi kaupunki ja uusi koulu. Monille se tarkoitti myös uusia tuulia elämässä.

Itse olin 19-vuotias, kun muutin tänne Etelä-Suomesta. En ollut koskaan ennen käynyt Mikkelissä, tiesin vain sen, että täällä on se Visulahden puuhapuisto. Minulla ei ollut täällä yhtäkään tuttua, kaikki olivat ventovieraita. Halusin itselleni uuden alun elämässä.

Neljä vuotta on nyt kulunut ja olen saanut sen uuden alun, jota tulin täältä hakemaan. Olen saanut tästä kaupungista kodin, koulutuksen, työpaikan ja ennen kaikkea uusia ystäviä, joista on tullut minulle eräänlainen Mikkelin perhe. Heidän kanssaan on jaettu niin ilot kuin surutkin. Yhdessä olemme juhlineet monet kerrat pilkkuun asti. Jokainen yhdessä koettu seikkailu on ollut kokemisen arvoinen.

Olen saanut tästä kaupungista kodin, koulutuksen, työpaikan ja ennen kaikkea uusia ystäviä, joista on tullut minulle eräänlainen Mikkelin perhe. Heidän kanssaan on jaettu niin ilot kuin surutkin. Yhdessä olemme juhlineet monet kerrat pilkkuun asti. Jokainen yhdessä koettu seikkailu on ollut kokemisen arvoinen.

 

Heti opiskelujeni alkumetreillä kohtasin haasteita, sillä savon murteen kiemurat tulivat vastaan jo ensimmäisillä tunneilla. Olin hämmentynyt, en ymmärtänyt juuri sanaakaan siitä, mitä opettaja siellä luokan edessä oikein puhui. Pikkuhiljaa alkoivat savon murteen mie, sie ja myö kuulua minunkin sanavarastooni.

Loput haasteet olivatkin lähinnä ajan käyttöön liittyviä, oma kalenteri on ensimmäistä kertaa tyhjänä. Viimeiset 3 vuotta se on ollut täynnä erilaisia kokouksia, edustustilaisuuksia, koulutuksia ja tapahtumia.

Lähdin siis heti opintojen alussa mukaan aktiivitoimintaan. Olen toiminut Mikkelin insinööriopiskelijoiden puheenjohtajana ja rahastonhoitajana. Opiskelijakunnan toiminta tuli tutuksi tutorina ja edustajiston jäsenenä. Yhdessä muiden aktiivien kanssa olemme järjestäneet unohtumattomia ja hyvin onnistuneita tapahtumia. Noista vuosista en hetkeäkään vaihtaisi pois. Ne ovat antaneet paljon ja samalla kasvattaneet minua eniten. Ujosta ja hiljaisesta teinistä on kasvanut rohkea, omaa ääntään käyttävä nuori aikuinen.

Ujosta ja hiljaisesta teinistä on kasvanut rohkea, omaa ääntään käyttävä nuori aikuinen.

 

Arvon valmistuvat opiskelijat. Jokaisella meistä on oma tarinamme kerrottavana ja jokainen tarina on kuulemisen arvoinen. Jokaisella meistä on ollut opiskeluissa haasteita ja jokainen meistä on ne voittanut. Olkaamme siis ylpeitä siitä mitä olemme saavuttaneet. Tulevaisuus odottaa meitä jokaista, jokaiselle on siellä polku, jota pitkin kulkea.

Haluan onnitella sinua valmistumisesi johdosta. Olet tehnyt uskomattoman hienoa työtä ja saat olla ylpeä itsestäsi. Nauttikaamme tästä päivästä ja juhlikaamme pitkälle yöhön. Huominen on huomenna ja onneksi aamun olotilat eivät ole pysyviä. Onnea ja menestystä tulevaan! Kiitos, thank you.

 

Sanna Lindfors ja Henri Hyytinen
Henri Hyytinen ja Sanna Lindfors

 

 

Sanna Lindfors, insinööri (AMK), prosessi- ja materiaalitekniikka

 

Kirjoita kommentti

*