Bachelor of Culture and Arts –tutkintoa neljättä vuotta opiskeleva Sirja Lyömiö päätyi opiskelemaan Game Designia Kouvolan kampukselle tutkinnon kansainvälisyyden ja ennestään tutun kaupungin innoittamana.

– Ammattikorkeakoulu tarjosi kyseisen tutkinnon kansainvälisenä ja englanniksi, mitä pidin hyvänä verkostoitumisen kannalta. Kouvola oli myös ennestään tuttu kaupunki, joten se helpotti oppilaitoksen valintaa. Olen ollut koko pienen ikäni innokas pelaamaan erilaisia pelejä. Mahdollisuus perehtyä pelien tekemiseen ja mahdollisesti luoda uraa kyseisellä alalla houkutteli.

Englanninkielisen alan sanaston osaaminen kannattaa

– Englanniksi opiskelu auttaa suunnattomasti työelämään siirryttäessä, koska pelikehityksessä ammattikielenä on lähes poikkeuksetta englanti. Kun tarvittavat termistöt ja käsitteet oppii jo alun perin työkielellä, vähentää se uuden opettelua myöhemmin ja helpottaa työelämään sopeutumista.

-Kouluaikana kansainvälisyys ja englannin käyttö auttavat verkostoitumaan eri kulttuureista ja maista tulevien opiskelijoiden kanssa, mikä rikastuttaa opiskelua entisestään.

Entä millainen englannin kielen taidon tulee olla, jotta voi hakeutua Game Design -koulutukseen?

– Lähtötasona voisi ehkä määritellä, että on oltava valmiudet pystyä keskustelemaan jokapäiväisistä asioista sekä osattava jotain alan perussanastoa. Kaikkea ei tietenkään tarvitse osata, sillä opiskelun aikana sanavarasto ja englannin taito karttuu hyvin myös opiskelun ohella ja ryhmäprojekteja tehdessä. Kielen perustaso testataan jo linjan englanninkielisellä pääsykokeella, joten jos sen läpäisee voi olla aika varma, että oma kielitaso on riittävä.

Pelialalla aktiivisille osaajille löytyy työtä

– Monikulttuurinen opiskelu mielenkiintoisen alan parissa on avartava kokemus! Kouvolan kampuksen pelikoulutuksessa keskitytään pääasiassa pelien suunnittelupuoleen, eli varsinaisia ohjelmointitaitoja ei tarvita. Suomen peliala on kovassa nousussa, mutta työllistyminen on pitkälti kiinni omasta osaamisesta ja aktiivisuudesta. Paikkoja löytyy kyllä, mutta niitä pitää hakea aktiivisesti. Kannattaa myös nopeasti löytää se oma osaamisalue, että sitä voi kehittää ja siten tarjota työnantajille ammattitason työtä.

Tutortoiminnassakin mukana olevalle Sirjalle on kertynyt paljon ikimuistoisia hetkiä opiskelujen ajalta:

– Leffamaratonit, tanssipelikerho, opiskelijoiden yhteiset D&D-illat, kouluprojekteihin kulutetut pitkät illat.. Neljän vuoden ajalle on mahtunut paljon!

– Ehkä näin myös tuutorina hieman nolottaa tunnustaa, että hukkasimme kerran koko fuksiryhmän heidän ensimmäisenä koulupäivänään, kun heistä vastuussa oleva opettaja vaihtoi luokkaa (ja rakennusta!) meille siitä kertomatta. Porukka onneksi löytyi ajoissa eikä kommelluksesta sen enempää puhuttu, mutta kyllä siinä hetken tuutorin sydäntä kylmäsi!