Esittelyssä Lumon

Haastattelussa HR manager Eira Leino.

Kuvassa Lumonin HR manager Eira Leino

Yritysyhteistyö on Xamkille tärkeä arvo. Keskeisenä tavoitteena on tarjota organisaatioille tutkittua tietoa ja tuoretta näkökulmaa ja mahdollistaa opiskelijoille työelämälähtöinen oppiminen. Palvelut tarjotaan joko pienempinä ja joustavampina palvelu- tai opinnäytetyökokonaisuuksina tai suurempina tutkimus-, kehitys- ja koulutushankkeina.

Yksi Xamkille alueellisestikin arvokkaista yrityksistä on Lumon Oy, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin opiskelijayhteistyöhön kuin jo valmistuneellekin osaajalle. Lumon on parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni. Kotimaisen perheyrityksen pääkonttori toimii Kouvolassa, mutta sen toiminta on levinnyt ympäri Suomen. Kotimaan markkinoiden lisäksi toiminta-alueita on jo peräti kahdessakymmenessä eri maassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Yrityksen arvot ja tulevaisuus 

Vuonna 1978 perustetulla Lumon Oy:lla on tällä hetkellä työllistettynä noin 1200 työntekijää ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 151 miljoonaa euroa. Yrityksen painopisteenä ovat asiakkaat, joille halutaan tarjota parasta mahdollista asiantuntijuutta. ”Arvonamme on olla aina lähellä, pitää lupauksemme ja rakentaa tulevaisuutta yhdessä”, Leino kertoo. Myös ekologisuutta pidetään tärkeänä ja tämä näkyy esimerkiksi materiaalihankinnoissa sekä lasitusten tuomassa energiansäästössä loppuasiakkaalle.

Tulevaisuuden keskeisenä tavoitteena on rekrytoida yritykseen peräti 350 uutta osaajaa. Lumon onkin arvostettu työpaikka, jossa työskentelyilmapiiri on myönteinen ja henkilöstöstä pidetään hyvää huolta. ”Meillä henkilöstön osaamista tuetaan erilaisten koulutusten myötä ja urakehitykseen tarjotaan hyvät puitteet”, Leino kiteyttää.

Yhtenäinen kulttuuri ja yhdessä tekemisen meininki ovat vahvasti Lumonilla työskentelyn ytimessä!

 

Lumon opiskelijalle

Lumonilla suhtaudutaan myönteisesti opiskelijayhteistyöhön. Tarjolla on niin työharjoittelupaikkoja, kesätöitä kuin opinnäytetyöaiheitakin. Tehtäviä löytyy laidasta laitaan ja usean eri alan osaajia tarvitaan. Opiskeli sitten esimerkiksi logistiikkaa, markkinointia, myyntiä tai liiketaloutta, löytyy Lumonilta alan tarvetta.

Suurin osa tehtävistä soveltuu parhaiten opiskelijalle, jolla on jo jonkin verran opintoja ja osaamista taustalla. Opiskelijalle tarjotaan kuitenkin aina hyvä perehdytys eikä asioiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Yrityksessä uskotaan vahvasti tekemällä oppii -asenteeseen!

Myös opinnäyteaiheita riittää. Yritys tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet opinnäytetyön tekemiselle ja aihealueita voi todellakin löytyä miltä tahansa alalta. Leino nostaa esimerkeiksi erilaiset laatu- ja turvallisuustutkimukset sekä myynnin ja markkinoinnin hankkeet.

Opiskelijan kannattaa lähestyä yritystä henkilökohtaisella tasolla ja ottaa suoraan yhteyttä HR manageri Eira Leinoon. Yhteystiedot löytyvät artikkelin lopusta.

 HR managerin vinkki hakemukseen ja yhteydenottoon ”Ole rohkeasti aito oma itsesi.”

 

Lumon jo valmistuneelle osaajalle

Lumonissa ollaan vahvalla kasvun tiellä ja paikkoja aukeaa säännöllisesti myös avaintehtäviin. ”Meille rekrytoidaan uutta henkilöstöä aktiivisesti ja kuten opiskelijayhteistyönkin kohdalla, on toimialojen kirjo todella laaja”, Leino kertoo.

Tutkintoa arvostetaan, mutta tämän ohella myös asenteella on paljon merkitystä. Juuri valmistunut ammattilainen onkin usein innokas ja hänellä on omanlaisensa palo työntekoon. ”Terveellä tavalla naiivi ennakkoluulottomuus on vahvuus työnhakijalle ja tekijälle”, Leino painottaa.

Kurkkaa Lumonin avoimet tehtävät tai jätä avoin hakemus heti tänään yrityksen nettisivuilla.

Lisätietoa

Eira Leino, HR manager

eira.leino@lumon.fi

Lisätietoa Lumonista ja avoimista työpaikosta yrityksen nettisivuilla.

Linkedin