Palaan mielessäni vuoteen 2020. On tammikuu ja herätyskelloni on soinnut varhain keskiviikkoaamuna. Aamutoimien jälkeen tarkistan, että tuliterä kannettavani ja muut tarvittavat opiskelutarvikkeet ovat laukussani. Hörppään jo hieman jäähtyneen aamukahvini loppuun ja vilkaisen vielä peiliin ennen lähtöäni.

 

Kävelen autolleni vetäen matkalaukkua perässäni, ulkona on aivan pimeää, ja huomaan, että naapurissakin taidetaan vielä nukkua. Starttaan autoni ja tunnen samalla pienen jännityksen kutittelevan vatsanpohjassani. Laitan navigaattoriin osoitteeksi Patteristonkatu 3, Mikkeli. Navigaattori näyttää matkaksi 100 km ja ajoajaksi 1,5 tuntia. Mikkeli, minulle aivan uusi kaupunki.

Ajomatkalla ehdin ajatella tulevaa ensimmäistä opiskelupäivääni, teen erilaisia mielikuvaharjoituksia, ja mielialani on odottavan jännittävä. Perheellisenä ja työssäkäyvänä pidän tulevaa kahden päivän opiskeluaikaa Mikkelissä pienenä irtiottona arjestani. Olen varannut opintopäivien välille hotellihuoneen keskustasta, mikä tuntuu ihanalta luksukselta arjessa. Olen suunnitellut, että voin hyödyntää omaa aikaani Mikkelissä opiskelujen etenemiseksi ja viettää aikaa tulevien opiskelutovereiden seurassa.

Meillä kaikilla on selvästi halu mennä eteenpäin ja oppia uutta

 

Mietin matkalla, mistä kaikkialta opiskelutoverini tulevatkaan ja keitä he mahtavat olla. Minulla on hyvä fiilis ja uskon, että tulevalla ryhmällä on varmasti paljon yhdistäviä tekijöitä. Olemmehan jo kaikki ammattimme valmiita asiantuntijoita. Meillä kaikilla on selvästi halu mennä eteenpäin ja oppia uutta, koska olemme hakeutuneet jatko-opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Itse työskentelen kotihoidossa esimiehenä ja odotan innolla, mitä uusia eväitä saan opintojeni kautta työuralleni.

Matkani alkaa olla päätöksessä. Olen ajoissa paikalla, joten parkkipaikan löytäminen on helppoa. Tarkistan vielä lukujärjestyksestä luokan ja lähden kävelemään kampuksen pääovia kohti odottavin mielin. Löydän luokan D127 helposti, astun sisään ja tervehdin muita opiskelijoita. Huomaan, että jokainen on keskittynyt omiin asioihinsa. Monet kaivavat tietokoneitaan laukusta ja etsivät latauspistokkeita. Muutaman ihmisen huomaan keskustelevan, ehkä he tuntevat ennestään. En näe luokassa yhtään tuttua kasvoa.

Pian luokkaan astuu ryhmänohjaajamme, hän tervehtii meitä ystävällisesti ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YAMK) -tutkintoa. Ryhmänohjaajan esittäytymisen jälkeen aloitamme ryhmäytymisen tutustumalla toisiimme. Vieressäni istuu Kiteeltä saakka matkannut, osastonhoitajana työskentelevä nainen, rautainen sote-alan ammattilainen.

Miten huikea porukka meillä on koossa eri sote-alan ammattiryhmistä ympäri Suomea…

 

Pääsemme esittelemään vierustoverimme muulle ryhmälle. Kun kierros on ohi ja olemme kuulleet esittelyt jokaisesta, olen hieman päästäni pyörällä. Miten huikea porukka meillä on koossa eri sote-alan ammattiryhmistä ympäri Suomea, millaista osaamista ja työkokemusta meillä onkaan.

Kun ensimmäinen opiskelupäivä on ohi, huomaan aamuisen jännityksen kaikonneen. Tunnen päivän päätteeksi, että oma motivaationi on vain kasvanut opintojen suhteen. Olen iloinen, että opinnot rakentuisivat juuri minulle ajankohtaisista opintojaksoista työelämässä, kuten henkilöstön voimavarojen johtaminen, uudistamisen johtaminen ja talousjohtaminen esimiestyössä. Sen lisäksi voisin vapaasti valita Master-opinnoista minulle mielenkiintoisia kursseja, kuten haasteelliset työelämätilanteet ja johtamisen psykologiaa esimiehille.

Kun palaan opintojen alusta tähän päivään, ovat jo opintojeni viimeiset kurssit menossa. Sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen (YAMK) -opinnot ovat tukeneet työelämää erinomaisesti, ja kurssitarjonta todellakin osoittautui ajankohtaiseksi työelämän tarpeita ajatellen.

Olen ylpeä ja iloinen siitä, että lähdin vielä opintielle ja valitsin oppilaitokseksi juuri Xamkin.

 

Parasta antia ovat olleet ammattitaitoiset opettajat sekä meidän moniammatillinen opiskeluryhmämme. Ryhmämme, jonka kanssa olemme pitäneet aktiivisesti yhteyttä ja jossa olemme kannustaneet toisiamme yhteisen matkan varrella. Olen ylpeä ja iloinen siitä, että lähdin vielä opintielle ja valitsin oppilaitokseksi juuri Xamkin.

 

 

Riina Tarvainen
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YAMK)-opiskelija, Mikkeli

Kirjoita kommentti

*