Juha Saurama on aiemmin suorittanut yhteisöpedagogi AMK-tutkinnon sekä useita muita järjestötoimintaan, johtamiseen ja valmentamiseen liittyviä opintoja.

s30_300dpi_JuhaSaurama

Työskentelen tällä hetkellä Järvenpään kaupungin Nuorisokeskuksen palvelupäällikkönä. Nuorisokeskus pitää sisällään kolme työpajaa, etsivänuorisotyön, ohjaamon, sosiaalityön, terveydenhuollon yksikön ja kaksi erityisluokkaa. Olen ollut nykyisessä työssäni 5 vuotta ja sitä ennen olin järjestömaailmassa 14 vuotta päävalmentajana, toiminnanjohtajana sekä järjestökehittäjänä.
– Yhteisöpedagogi YAMK -koulutus vastaa mielestäni parhaiten nuorisotyön kehittämis- ja johtamistyön tarpeisiin, joita kohtaan työssäni.

Innostavaa opetusta

– Xamk (ennen Mamk) on todella hyvä ammattikorkeakoulu. Minulla on vertailukohtaa toisesta ammattikorkeakoulusta, avoimesta yliopistosta sekä ammatillisista oppilaitoksista ja voin todeta, että Xamk on minun kokemuksellani paras oppilaitos – täällä on innostavat,
osaavat ja täysipäiset opettajat. Juha pohtiikin pilke silmäkulmassa, miten ihmeessä Mikkelin kaltainen ”tuppukylä” keskellä ei mitään, pystyy keräämään niin hyvät opettajat paikkakunnalle.
– Mikkeli on hyvä kaupunki, mutta itse tällä hetkellä osaksi Helsingissä asuvana ja siellä syntyneenä ihmettelen kovasti miten Xamk sen tekee. Vastaus on, että Xamkin henkilökunta tekee koulusta parhaan!

Uutta oppia esimiestyöhön

– YAMK-tutkinto on ihan eri maailmasta kuin AMK-tutkinto. YAMK-opinnoissa keskitytään johtamiseen, kehittämiseen ja nuorten elinoloihin sekä nuorisokasvatukseen riittävällä laajuudella, jota tämän päivän muuttuva työelämä työssäni edellyttää.
– Tuntuu, että opin koko ajan uutta YAMK-opinnoissa ja sen kautta pystyn kehittymään esimiehenä sekä myös kehittämään yksikkömme toimintaa. Osaamiseni on siis lisääntynyt paljon.

Napakka ajankäyttö auttaa arjessa

– Xamkissa opiskelun ja päivätyön lisäksi teen Jyväskylän yliopiston avoimen puolella aikuiskasvatustieteen kandidaatin proseminaarityötä,
valmennan kansainvälisen tason nyrkkeilijöitä ja potkunyrkkeilijöitä, olen mukana hitusen politiikassa ja kotona on 13- ja 16-vuotiaat pojat.
– Olen hyvä tekemään itselleni ajankäytön suunnitelmia, enkä lykkää tehtäviä tai töitä tuonnemmaksi. Teen annetut työt ansiotyössä, harrastuksessa, opinnoissa ja kotona heti ja suunnittelen aikatauluni tarkasti. Muuten edellä mainitusta yhtälöstä ei selviä, sillä esimerkiksi
kilpahuippu-urheilun valmennus vaatii työtä viikon jokaisena päivänä sekä useita ulkomaan päiviä vuodessa. Juha kannustaakin opintoja suunnittelevan miettimään arjen muita menoja ja tekemään hyvät suunnitelmat.
– Tee itsellesi ajankäytönsuunnitelma ja harkitse onko sinulla aikaa aloittaa YAMK-opinnot. Jos aloitat opinnot, noudata suunnitelmaasi.
Siten homma onnistuu.