Xamkin muodin ja puvustuksen opiskelija Inga Aldén suunnittelee parhaillaan pukua Linnan juhliin. Kiinnostus muotiin syttyi jo yläasteikäisenä, kun teini-ikäinen Inga innostui

Inga työstää parhaillaan linnanjuhlapuk

ompelemaan äitinsä avustuksella omia uniikkeja vaatteitaan. 

Olen Inga Aldén ja opiskelen muotia ja puvustusta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Kiinnostukseni muodin alaan lähti siitä, kun yläasteella innostuin ompelemaan itse omia uniikkeja vaatteitani. Tällöin äitini opetti minua ompelemaan. Ompeluharrastuksesta kasvoi myöhemmin ajatus ammatista ja suuntasin yläasteelta muotilukioon, jonka jälkeen halusin vielä syventää muodin alan osaamistani ammattikorkeakoulututkinnolla. Opiskelen nyt kolmatta vuotta muotia ja puvustusta ammattikorkeakoulu Xamkissa.

Minulle tarjoutui koulun kautta mahdollisuus päästä suunnittelemaan Linnan juhliin pukua, jota olen nyt työstänyt viimeiset pari viikkoa. Projektissa on ollut tiukka aikataulu, mutta näillä näkymin puku valmistuu hyvissä ajoin ennen juhlia. Kyseessä on minun ensimmäinen juhlapukuni, ja sen inspiraationa on toiminut asiakkaani näyttävä persoona ja tyyli. Pukusuunnittelussa on mielestäni tärkeintä päästä lopputulokseen, jonka takana sekä asiakas että suunnittelija voivat ylpeästi seistä.

Oman suunnittelutyylini kulmakiviä ovat kierrätys, leikkisyys ja yksilöllisyys.

 

Rakastan etenkin vintage-vaatteiden uudelleenkäyttämistä, niissä vaan kiehtovat niiden värit ja kuosit. En ole kiinnostunut ”huippumuoti”maailmasta, vaan eettisestä ja uniikista vaatesuunnittelusta. Pohdin tällä hetkellä mahdollisia jatko-opintoja.

 

-Inga Aldén